Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Anneke Beukers sluit zich aan bij Water Natuurlijk

TWENTERAND – Anneke Beukers uit Westerhaar gooit het over een andere boeg. Het PvdA-Statenlid is op dit moment waarnemend voorzitter van Provinciale Staten van Overijssel. Voor de waterschapsververkiezingen staat ze echter op de lijst van Water Natuurlijk. Verschillende politieke partijen met een groen hart steunen deze waterschapspartij, evenals groene organisaties zoals Natuurmonumenten, de Landschappen en watersportverenigingen.

Tijdens haar laatste Statenvergadering op 27 februari verrichtte Beukers nog een laatste wapenfeit: haar motie die de provincie opriep om de veiligheid van roeiers te verbeteren werd met algemene stemmen aangenomen. Een passend sluitstuk voor acht jaar Statenlidmaatschap en een mooie opmaat richting het waterschap, vindt Beukers zelf: “ik ben zelf roeier, en op het water leer je snel dat je elkaar nodig hebt om er iets van te maken. Je moet het samen doen. Met ieder voor zich wordt het een chaos. Dan eindig je met z’n allen op de bodem van het Twentekanaal.” Beukers’ voorstel roept de provincie op om met beroepsvaart en roeiverenigingen om tafel te gaan om de veiligheid voor roeiers verbeteren en bewustwording van de risico’s te vergroten.

Beukers kan zich vinden in de doelstellingen van Water natuurlijk. Gezond water, groen en duurzaam beheer, genieten van en op het water en tenslotte gezamenlijk. Vooral dat laatste spreekt de ervaren politica aan. ”Zonder samenwerking met de lokale en provinciale overheden maar vooral ook de samenwerking met aanwonenden en belanghebbenden krijgen we goed waterbeheer niet van de grond”, zo pleit zij.

Het waterschap staat voor grote opgaves, die door de klimaatveranderingen in de toekomst niet kleiner worden. “Dan is het belangrijk krachten te bundelen”, zegt Beukers. “Ook om het betaalbaar te houden.” Op de lijst van Water Natuurlijk staan veel groene, lokale ‘helden’. Beukers is enthousiast over de lijst en de ambities en ziet voor zichzelf een taak als belangrijke verbinder tussen de provinciale politiek en het waterschap. De afgelopen vier jaar was ze vaste voorzitter van de commissie “Ruimte en Water”. Ze hoopt dan ook op voldoende stemmen om een plek te bemachtigen. “Ik ben nog niet aan mijn pensioen toe!”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe