Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

ATC’65 wint Hugo Venebrugge Toernooi, Kans voor een Kind ‘onmeunig’ blij met opbrengst

De stichting ontvangt 4.000 euro.

DEN HAM – ATC’65 heeft voor de tweede keer in de historie het Hugo Venebrugge Toernooi op haar naam geschreven. In de dertiende editie van het toernooi voor JO11-1-teams bij v.v. Den Ham rekenden de Hengeloërs in de finale met 3-1 af met meervoudig winnaar HHC Hardenberg. Een andere grote winnaar was Kans voor een Kind. Die stichting ontvangt 4.000 euro waarmee het wensen van kinderen in Twente, die het niet gemakkelijk hebben, kan vervullen.

De organisatie van het toernooi – de vrienden en jongere broer van naamgever Hugo Venebrugge, de oud-jeugdleider die in 2008 aan kanker overleed – koos dit jaar voor een oude bekende als goed doel. Al eerder maakte de toernooiorganisatie Kans voor een Kind blij met mooie bedragen. Willem Hoevers, een van de oprichters, nam de cheque dan in ontvangst. Hoevers overleed begin dit jaar aan de gevolgen van kanker. Om de andere stichtingsleden een hart onder de riem te steken, maar bovenal om het goede werk van de stichting te steunen, werd Kans voor een Kind ook nu uitgekozen. Die stichting kan door donaties van sponsoren, vrije giften van bezoekers en acties van deelnemende clubs 4.000 euro tegemoetzien. “Daar zijn we ‘onmeunig’ blij mee, je wilt niet weten hoeveel kinderen we daarmee gelukkig kunnen maken”, reageerde Henk Winkelhuis namens de stichting.

Op sportief vlak konden de spelers van ATC’65 het hardst juichen. Op de eindzege viel niets af te dingen. In de finale dreigde het nog even spannend te worden toen HHC vlak voor tijd op 2-1 kwam, maar in de slotseconde stelde ATC’65 de eindzege veilig: 3-1. Het is, na de zege in de jubileumeditie van 2018, de tweede keer dat de naam van de Hengelose club in de kolossale wisselbeker wordt gegraveerd. Bijzonder: een van de spelers van toen maakte dit jaar deel uit van de begeleidingsstaf.

 

De finalisten genoten voorafgaand aan de finale van een Champions Leaguewaardige opkomst, met fakkels en rookbommen. De overige teams vormden een erehaag voor hen. Spelers en overige bezoekers vermaakten zich de hele dag – onder prima weersomstandigheden – met diverse attracties. Ook genoten zij van gratis pannenkoeken en sportdrankjes op waterbasis.

 

Elke speler kreeg na afloop meerdere presentjes mee als aandenken aan het toernooi. Voor ATC’65 waren er meerdere prijzen. Zo kon het team kiezen uit kaarten van drie profclubs. De keuze van de Hengeloërs viel op een bezoek aan FC Twente. Nummer twee HHC Hardenberg gaat met het hele team naar een thuisduel van FC Emmen. Mariënberg, dat knap als derde eindigde, mag in het nieuwe seizoen naar een thuiswedstrijd van Heracles Almelo. Voorwaarts zamelde van alle teams het meeste geld in voor het goede doel (620 euro) en won zo een uitje met het hele team naar de bioscoop.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe