Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Gratis online gezondheidstrainingen voor inwoners van Twenterand

Incluzio Twenterand: www.incluziotwenterand.nl/gezondeboel

TWENTERAND – Met ingang van juni 2024 kunnen alle inwoners van de gemeente Twenterand gratis en anoniem online trainingen volgen via het gezondheidsplatform Gezondeboel. De trainingen zijn divers en geschikt voor jong en oud. Stel, je hebt moeite met je concentreren op school of op je werk, je zit niet zo lekker in je vel of je wilt af van een slechte gewoonte zoals roken. Dan denk je niet meteen: ik heb hulp nodig. Wat logisch is, want je weet niet in hoeverre dit normaal is en iedereen heeft dit wel eens. Je wilt het ook niet meteen heel zwaar maken. Vaak heb je dan maar een klein steuntje in de rug nodig om weer verder te kunnen. Juist voor dit soort situaties biedt Gezondeboel laagdrempelige trainingen die je in je eigen tempo doet. De zelfhulpprogramma’s zijn gericht op uitdagingen waar mensen in het dagelijks leven tegenaan lopen en geven praktische handvatten om de eigen veerkracht te vergroten.

Op het platform Gezondeboel kunnen mensen allerlei programma’s doen op het gebied van mentale of lichamelijke gezondheid. Het aanbod in Twenterand is gericht op onder meer jongeren, die bijvoorbeeld ingaan op het omgaan met emoties, studievaardigheden, faalangst of relaties en seksualiteit. Of op actuele onderwerpen zoals ‘te veel sociale media’ of ‘echtscheidingen’. Daarnaast is er ook voor volwassenen een brede keuze in trainingsonderwerpen, waaronder balans in het leven, mantelzorg, autisme, rouw en leefstijl. Het complete trainingsaanbod staat op de website van Incluzio Twenterand: www.incluziotwenterand.nl/gezondeboel.

Hoe werkt Gezondeboel?

Gezondeboel is een platform voor mensen die zelfstandig aan hun mentale welzijn willen werken. Het is gratis en op elk moment van de dag toegankelijk – vanaf welke plek dan ook. Mensen uit de gemeente Twenterand kunnen zoveel online trainingen volgen als dat zij willen.

Het aanmelden en volgen van trainingen gebeurt in principe anoniem. Incluzio Twenterand heeft geen inzicht in gegevens of trainingsresultaten. Voor mensen die tijdens of na het doen van een training ondersteuning willen, komen na aanmelding op het platform uit bij het Zorg Informatiepunt van Zorgsaam.

Meer informatie of een training volgen?

Gezondeboel is onderdeel van Therapieland, een landelijk e-health platform. In de gemeente Twenterand wordt Gezondeboel mogelijk gemaakt door Incluzio Twenterand, een welzijnsorganisatie in het sociaal domein. Incluzio zet in op zelfredzaamheid en preventie. Waar mogelijk voorkomt zij de behoefte tot ondersteuning of specialistische zorg in de toekomst. Het platform kan ook door professionals ingezet als aanvulling op basisbegeleiding of specialistische zorg, als zogenoemde blended care.

Meer informatie over Gezondeboel en het trainingsaanbod in deze gemeente is te vinden op www.incluziotwenterand.nl/gezondeboel. Of neem contact op met Incluzio Twenterand via twenterand@incluzio.nl.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe