luister live
Search

Voorwaarts wint van Oene

De volgende stap in deze nacompetitie is Juliana`32 uit Hengelo.

OENE – Zaterdag 1 juni stond de degradatie-promotie wedstrijd 3e-4e klasse Oene 1 tegen Voorwaarts 1 op het programma. Waar Oene als 11e geklasseerd uit 3C strijd om niet te degraderen, is deze nacompetitie voor Voorwaarts een mooie kans om het seizoen goed af te sluiten.  Voorwaarts heeft het afgelopen seizoen in 4C al hun uitwedstrijden binnen een straal van 15 km kunnen afwerken (behalve GFC), door menigeen ook wel de “buurtbuscompetitie” genoemd, maar Oene ligt zeker niet binnen een straal van 15 km. Daarvoor had de supportersvereniging een bus van Schepers beschikbaar gesteld (waarvoor dank), zodat de spelers, staf en supporters comfortabel richting Oene gereden werden.

Voorwaarts is met maximaal aantal spelers richting Oene afgereisd, waarvan nagenoeg iedereen fit is. Alleen Jordy Harms en Sander Scherphof hebben lichte klachten. Twee JO-19-spelers Stijn Wessels en David Heerkes zijn aangesloten en ook reserve keeper Stein van Nuil is erbij, waardoor het maximum van 18-spelers op het wedstrijdformulier staat.  Scheidsrechter Voulon en zijn assistenten staan exact om 14.30 klaar om de wedstrijd te starten, waarna we een Voorwaarts zien, die voorzichtig en wat bibberend aan de wedstrijd begint.

Oene is wat slagvaardiger in de duels en dat zorgt ervoor dat de 1e kans van de wedstrijd voor Oene is. Een goede voorzet wordt door iedereen in het 16-meter gebied gemist. Even later zien we een identieke situatie die ook naast het doel van Alen Toprackan terecht komt.

Na een half uur spelen krijgt Oene een erg grote kans. Waar iedereen een vlagsignaal verwacht, doordat de bal in de kluts via 2 benen van Oene-spelers bij hun rechtsbuiten terecht komt, besluit de assistent-scheids door te laten spelen. Dit levert een 1 op 1 moment op, waar Alen zijn doel dusdanig verkleint, dat de rechtsbuiten de bal naast het doel prikt.

Vlak voor rust zien we de 1e goede aanval van Voorwaarts over rechts, waarbij Mauro Slatius de geheel vrijstaande Wout Roelofs bereikt. Wout schiet, half vallend de bal rakelings over het doel.

Als iedereen verwacht dat we met een brilstand de rust in gaan, zien we in de laatste minuut voor rust de 1-0 van Oene binnen vallen. Coen Sickman kopt een bal tekort terug, waarna de uitkomende Alen verschalkt wordt met een lob in het lege doel.  Absoluut een domper, zo vlak voor rust. Op basis van kansenverhouding wel een terechte voorsprong voor Oene.

Tijdens de rust wordt Sander Scherphof vervangen door Roy de Lange. Sander heeft te veel last waardoor Roy op zijn positie komt.

In de 2e helft zien we dat Oene erg veel energie in de 1e helft heeft gestoken, want er komen meer ruimtes voor Voorwaarts. Al na 5 minuten is het Wout Roelofs die met een goede voorzet richting Mauro Slatius komt. Mauro komt net een stap tekort om de bal binnen te prikken.

We zien langzaam de wedstrijd richting Voorwaarts kantelen. De onvermoeibare Bernd Bove sleurt, trekt en zorgt samen met zijn broer Lars dat er nog meer energie in de wedstrijd gestopt wordt. Dit heeft resultaat, want na een uur spelen krijgt Voorwaarts een corner die door Yarnick Boertje perfect op het hoofd van Lars Bove gelegd wordt. Lars kopt de 1-1 binnen en dat zorgt voor nog meer vertrouwen aan Voorwaarts kant.

Vlak na de gelijkmaker staat Mauro Slatius 1 op 1 tegen de keeper van Oene, die een miraculeuze redding heeft door met zijn achterste boven op de bal te vallen en daardoor de 1-2 voorkomt.

Voorwaarts wisselt de moegestreden Mauro en voor hem komt Jordy Harms in het veld.

We zien meteen de kwaliteit van Jordy, die voor nog meer balbezit zorgt op de helft van Oene. Hierdoor krijgen Bernd Bove en Julian Slot beide een mogelijkheid om vanaf het 16-metergebied te schieten.

De druk op Oene wordt groter en in de 77e minuut is het Jordy Harms die zijn directe tegenstander vastzet in de hoek bij de cornervlag, waardoor er een terugspeelbal komt die onderschept wordt door Julian Slot.

Julian schiet de bal met binnenkant voet onhoudbaar via de binnenkant van de paal in het doel en de verlossende 1-2 staat op het scorebord.

De sterk spelende Wout Roelofs wordt vervangen door Kilian Ekkel, die in de laatste 10 minuten van de wedstrijd met een voorzet en een schot laat zien dat Voorwaarts meerdere mogelijkheden heeft mocht er iemand niet voldoen.

Na enkele minuten blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter Voulon voor het laatst op zijn fluit en is de overwinning een feit.

Deze overwinning is duidelijk een overwinning van het collectief.

Licht geblesseerde spelers worden vervangen door gelijkwaardige spelers. Onderlinge concurrentie zorgt ervoor dat iedereen voor zich de lat hoger legt, waardoor je als team beter presteert. Als Voorwaarts in staat is om dezelfde energie en agressie op de mat te leggen als de 2e helft van de wedstrijd tegen Oene, dan is Voorwaarts voor iedereen een lastig te bespelen tegenstander.

Daartegen is in de bekerwedstrijd dit seizoen met 2-0 verloren. Juliana heeft in 4D 17 wedstrijden gewonnen, 4 x gelijk en maar 3 wedstrijden verloren. Dit is een geduchte tegenstander, waar Voorwaarts op zijn best moet zijn om de wedstrijd tot een goed eind te brengen.

Opstelling:  Alen Toprackan, Thomas Olsman, Coen Sickman, Bjorn Wessels, Sander Scherphof  (Roy de Lange), Lars Bove, Yarnick Boertje, Wout Roelofs (Kilian Ekkel), Bernd Bove, Julian Slot, Mauro Slatius (Jordy Harms).