Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO sluit seizoen positief af met ruime winst op Pelikaan S

Een wedstrijd “om des keizers baard”.

OOSTWOLD – DETO ging afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie op bezoek in Oostwold. Tegenstander aldaar was Pelikaan S dat enkele weken geleden al officieel was gedegradeerd uit de 4e divisie. Aangezien DETO een week eerder, na de 4-0 zege op MASV, al zeker was van een langer verblijf in de 4e divisie was dit zoals dat spreekwoordelijk zo mooi heet een wedstrijd “om des keizers baard”. Bij DETO mocht deze middag de jonge talentvolle doelman Bryan Rhebergen zijn competitiedebuut maken in de basis. Daarnaast waren er nog een aantal wijzigingen ten opzichte van een week eerder, want ook Jon Vossebeld en Melvin Degenaar stonden in de basis in plaats van de geschorste Mert Baglar en geblesseerde Ferdi ter Avest.

Zelden zal DETO zo comfortabel aan een wedstrijd zijn begonnen, want het leek wel of de gastheren nog niet wakker waren toen de rood-zwarten al na drie minuten een 0-2 stand op het bord hadden staan. Vanaf de aftrap zette Melvin Degenaar de turbo aan, legde de bal breed op Bas Postma die geen moeite had om binnen te schuiven: 0-1. En in de derde minuut was het Degenaar zelf die een onderschepte bal van Hans Matti met een afstandsschot in de linkerhoek plaatste: 0-2. Daarna geloofden beide ploegen het wel en was het DETO dat kort voor de rust nog verder uitliep toen Mats Knol een teruggelegde bal van Degenaar feilloos raak schoot: 0-3. Na de thee werd er aan beide kanten flink gewisseld en kabbelde de wedstrijd voort. Het slotakkoord was opnieuw voor de afscheid nemende man van de wedstrijd Melvin Degenaar die een uitstekende dieptepass van Jon Vossebeld onhoudbaar in de korte hoek via de lat tegen de touwen schoot: 0-4.

Door deze tweede ruime zege op rij is DETO op een definitieve 10e plaats geëindigd in de 4e divisie D en kan de selectie nu op vakantie. Gezien de eindklasseringen in de afgelopen seizoenen, de doelstellingen en verwachtingen voorafgaand aan dit seizoen en de stabiliteit in de selectie met weinig verloop, mag deze 10e plaats toch als teleurstellend worden beschouwd. De ploeg speelde een wisselvallig seizoen waarbij het uitstekende wedstrijden afwisselde met hele slechte en vooral te veel onnodige punten morste tegen de ploegen in het rechterrijtje van de ranglijst waar de ploeg uiteindelijk zelf ook eindigde.  De vernieuwde selectie zal vanaf juni keihard aan de slag gaan om komend seizoen de prestaties van 2023-2024 te overtreffen.

Wedstrijdgegevens Pelikaan S – DETO 0-4  (0-3)

Scheidsrechter: Christiaan Donners

Assistent-scheidsrechters: Melvin Schuurman en Johan Wesseling

Gele kaarten: geen

Scoreverloop:

  1. 0-1 Bas Postma
  2. 0-2 Melvin Degenaar
  3. 0-3 Mats Knol
  4. 0-4 Melvin Degenaar

 

Opstelling DETO: Bryan Rhebergen, Jon Vossebeld, Tom Koelman, Tim Bongers, Hans Matti (60. Marciano Stulen), Karlo Borghuis (60. Jip Lanjouw), Hoeseb Yakob, Mats Knol (60. Dean Polko), Kai Wesselink (46. Ümran Zambak),  Bas Postma (46. Floris Oude Nijhuis), Melvin Degenaar

Opstelling Pelikaan S: Stefan van der Lei, Jelle Wagenaar, Jan Hooiveld, Aron Strengholt, Jeroen Haan, Omar Kavak, John van Dalen (46. Farid Balvaneh), Verduis Rahimi (60. Jos Hooiveld), David Goguadze (77. Jos Bulten), Joshua Sion (77. Awaab Khider), Danny Harms (60. Johnny de Vries)

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe