Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial

Voorzitter/toernooiwinnaar Gil Salomé reikte samen met Gerwin van Dijk de prijzen uit.

WESTERHAAR – Op vrijdag 24 mei vond in Westerhaar het zevende Johan van Dijk-toernooi plaats. Johan was vele jaren één van de grote animatoren van het jeugddammen in Westerhaar. Het was dan ook extra mooi dat dit toernooi naast geroutineerde dammers ook enkele enthousiaste jeugdspelers trok.

Na de openingszet van Johan’s zoon Gerwin van Dijk barstte de strijd los. Het speeltempo van vijf minuten en slechts twee toegevoegde seconden per zet leidde meer dan eens tot bijzondere ontknopingen. Ondanks het verhitte denkwerk was de sfeer tijdens het negen rondes tellende toernooi gemoedelijk en ging de hapjesschaal veelvuldig rond.

Na acht rondes waren Gil Salomé en Bert Aalberts met allebei dertien punten ruim ontsnapt aan de rest van het veld en gingen zij uitmaken wie de toernooiwinnaar zou worden. Salomé nam het in de slotronde op tegen Tomasz Miksa terwijl Aalberts tegen Edwin Twiest speelde. Waar Salomé wist te winnen kwam Aalberts niet verder dan remise zodat Salomé met een punt voorsprong de winnaar van het toernooi werd. Aalberts finishte als tweede en Gerbrand Hessing eiste na een nuttige overwinning in de slotronde het brons voor zich op.

In de B-groep was Jeffrey Steen de sterkste. Steen is in vorm en liet dat ook vanavond zien met onder meer een knappe remise tegen de toernooiwinnaar. Bertwin Letteboer eindigde als tweede en de derde plek was voor Jeroen Schokker, die furieus startte aan het toernooi (8 uit 4) maar bescheiden eindigde.

In de C-groep wist Bennie Lawant knap bovenaan te eindigen. Lawant was qua rating geen favoriet voor deze zege maar gelukkig zijn de prestaties op het dambord nog altijd leidend. Als tweede eindigde de talentvolle jongeling Fienne Martens en de derde plaats was voor Mark Paters.

Voorzitter/toernooiwinnaar Gil Salomé reikte samen met Gerwin van Dijk de prijzen uit en sprak de hoop uit eenieder op het volgende Johan van Dijk-memorial weer te zien.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe