Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Intern toernooi bij DETO

Oude traditie wordt in ere hersteld.

VRIEZENVEEN – Een oude traditie nieuw leven in blazen. Dat is wat er zaterdag 8 juni bij DETO gebeurt. Jarenlang was het intern toernooi dé sfeervolle afsluiting van het seizoen, waar senioren en de oudste jeugd als vanzelfsprekend aan meededen. Om verschillende redenen kwam de klad er in. Ontzettend jammer, vindt een aantal spelers van DETO 6. Zij willen dat de gezellige oude tijd terugkeert. “En we willen wat terugdoen voor de club”, zegt Frank Leushuis, hij is een van de initiatiefnemers.

“Aan de originele opzet veranderen we eigenlijk niets”, zegt Leushuis. “Zoals gezegd was het intern toernooi jarenlang een begrip. De kracht ervan is dat spelers uit alle elftallen willekeurig in teams worden ingedeeld. Als speler van bijvoorbeeld het 8ste sta je dan ineens op het veld met clubgenoten uit onder andere het 5e, het 3e en het 1ste. Deze gelegenheidsteams spelen in poules tegen elkaar en uiteindelijk is er een winnaar. Daarna was er altijd een barbecue.”

“Die barbecue blijft”, vult Ard Wessels aan. “Maar we hebben wel wat elementen toegevoegd om er een groot feest van te maken.” Hij doelt op de komst van meerdere populaire artiesten. “Het is ons gelukt om Fragment naar sportpark Het Midden te halen. Deze coverband is al jarenlang een hit op talloze festivals en feesttenten. Daarnaast treden ook Zwarte Jannes en zanger Jeffrey uit Almelo op.”

“We gaan de hele avond door”, zegt Gerlach Kobus. “Eerdere pogingen om het feest ‘s avonds door te zetten waren niet altijd een succes. Dat gaan wij veranderen. We geven in de avond nog een keer vol gas. Het moet echt een feest worden voor de hele vereniging. Mensen hebben er ook zin in. Dat merken we aan de vele aanmeldingen voor het voetbalgedeelte. We kunnen met gemak voldoende teams maken.”

“DETO is gewoon een mooie club”, besluit Frank Leushuis. Enkele maanden geleden wierp hij het balletje voor het opnieuw organiseren van het intern toernooi op. “Mijn teamgenoten van het 6e waren direct enthousiast en wilden helpen.” Ook in de vereniging zelf voelt Leushuis veel positieve energie rond het toernooi. “Zo’n feestje houden kost natuurlijk geld. We hadden al heel snel een aantal sponsoren dat graag een bijdrage wilde leveren. Dat zegt veel.”

Intern toernooi DETO

Datum: zaterdag 8 juni

Locatie: sportpark Het Midden

 

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe