Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

De Raad op Straat

TWENTERAND – Al jaren zorgen de vrijwilligers van deze lokale omroep Delta TV ervoor dat de uitzendingen van de raadsvergaderingen en de raadsdebatten via de lokale televisie te volgen zijn door de inwoners van Twenterand. Door tevens gebruik te maken van een eigen camera zijn de beelden ook anders dan de standaardbeelden die via de gemeente bekeken kunnen worden. Tevens zijn hierdoor rond de vergaderingen gesprekjes met de politieke hoofdrolspelers mogelijk, zowel voor, tijdens en na afloop. Een welkome toevoeging van de registraties door Delta TV is het feit dat tijdens een interruptiedebat beide opponenten samen in beeld worden gebracht waardoor ook de lichaamstaal van de twee betrokken politici goed te zien is en soms zegt dit zelfs meer dan woorden.

Tevens worden de opnames gemaakt in de hoogste mogelijke kwaliteit, althans wat betreft de beeldkwaliteit en zijn de beelden enkele uren na de uitzending terug te kijken via het YouTube kanaal van de Delta Media Groep. De uitzending van afgelopen dinsdag 26 februari 2019 is nu bijvoorbeeld terug te zien via https://youtu.be/XuMqAqNkvN4. (klik op de blauwe titel van dit artikel en zie dan de link ‘Raadsvergadering 26 februari’ rechts ernaast).

In de uitzendingen van Delta TV wordt, zodra een vergadering geopend is niet geknipt wat betreft de inhoud, maar de schorsingen worden tijdens de terugblik niet in zijn geheel uitgezonden, want wie wil er nu een kwartier kijken naar een pauze? De man die dit technisch allemaal mogelijk maakt is vrijwilliger Henri Hobert, die al jarenlang dus ook persoonlijk aanwezig is bij deze niet altijd heel spannende, maar vaak wel urenlange vergaderingen. Zonder deze man achter de schermen kunnen deze beelden vanuit het Manitobaplein in Vriezenveen niet worden uitgezonden en ook niet worden terug gekeken en moet u het dus doen met uitsluitend de beelden van de gemeente, die echter meer als notulen zijn bedoeld. Ook andere vrijwilligers van Delta TV zijn nauw bij de opnames betrokken. Mede op deze wijze probeert de lokale omroep de politiek dichter bij de mensen te brengen; De Raad op Straat.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe