luister live
Search

Karaktervol DETO pakt punt na doelpuntenfestijn in Raalte

Komende zaterdag treft DETO runner-up Scherpenzeel.

RAALTE – Voor DETO waren de afgelopen wedstrijden de druiven zuur en kon de ploeg zich met name de nederlagen tegen Berkum en Heino zelf aanrekenen en had de ploeg zich al lang en breed veilig kunnen en moeten spelen dit seizoen. Verrassend was dan ook het feit dat de complete basiself die op beschamende wijze de winst tegen Heino liet glippen ook in Raalte aan de aftrap mocht verschijnen. Wellicht met de gedachte van de trainer om de spelers de kans te geven om een en ander recht te zetten. Hier zag het in de eerste helft totaal niet naar uit, maar hoe anders kan het soms gaan.

Laat in de middag met heerlijk lenteweer werd er in Raalte afgetrapt onder leiding van scheidsrechter De Waard. Beide ploegen namen weinig risico in de beginfase, DETO wilde niet verliezen om weer wat vertrouwen te tanken en Rohda wilde niet verliezen om bovenin mee te blijven doen om de prijzen. In de eerste helft waren de kansen dan ook schaars, tot vijf minuten voor de pauze. Eerst kon Maurice van Bussel ongestoord een hoekschop binnenkoppen en een minuut later werd de malaise voor DETO nog groter toen in een moment van onachtzaamheid Kevin Peppels vrije doortocht werd geboden en de wedstrijd gespeeld leek toen de ploegen met een 2-0 tussenstand aan de thee gingen.

Echter, DETO begon deze middag scherp aan de tweede helft wat in de eerste de beste aanval resulteerde in de aansluitingstreffer. Een aanval over links kwam via de dribbelende Zambak voor de voeten van Ferdi ter Avest die de bal fraai in de verre hoek langs doelman Marsman mikte: 2-1. Hierdoor werd het weer een wedstrijd en was alles weer mogelijk. Helemaal toen Jon Vossebeld zes minuten later na een hoekschop van DETO goed op stond te letten en op prachtige wijze de 2-2 tegen de touwen kopte en Rohda duidelijk even van slag leek. De thuisploeg kwam op wonderbaarlijke wijze wederom op voorsprong met nog een klein half uur op de klok toen Zambak namens DETO wilde opruimen maar zijn bal voor de voeten van Martijn van de Werken ketste die vervolgens de bal met een fraaie lob over Stopel in de verre hoek liet verdwijnen: 3-2. Maar DETO had deze tweede helft het licht gezien en gaf niet op. Dit resulteerde in de 76e minuut in een strafschop toen Kai Wesselink over de knie ging in de zestien van Rohda. De aanvoerder zelf schoot DETO onberispelijk op gelijke hoogte: 3-3. Wie dacht dat het toen gedaan was met de goals kwam bedrogen uit, want twee minuten later was het Rohda aanvoerder Thom Strijland die een hoekschop bij de eerste paal binnenwerkte en Rohda er alsnog met de volle buit vandoor leek te gaan: 4-3. DETO wisselde aanvallend en speelde alles of niets in de slotfase, waarbij Rohda vier minuten voor tijd met 10 man verder moest toen de doorgebroken Bas Postma ruim buiten de zestien werd neergehaald door de net ingevallen Lucas van Beek die na 4 speelminuten alweer kon douchen. Ferdi ter Avest schoot tot verrassing van iedereen de bal snoeihard langs de muur en de doelman: 4-4. In de slotfase kon het nog steeds alle kanten op en waren er kansen aan beide kanten. Beste kans was voor DETO toen Karlo Borghuis zag dat Bas Postma onderweg was en deze met een fraaie pass alleen voor het Raalter doel zette, echter de inzet van Postma ging via de doelman naast. Ook de hoekschop werd nog gevaarlijk want de kopbal van Floris Oude Nijhuis ging enkele centimeters naast.

Zo deelden uiteindelijk beide ploegen de punten en deed de 4-4 eindstand ook recht aan de wedstrijd. Een wedstrijd met voor DETO twee gezichten. De ploeg leek dood en begraven na de eerste helft en rijp voor een grotere nederlaag, maar karakter en vechtlust in de tweede helft leidden uiteindelijk tot een meer dan terecht gelijkspel waarbij de ploeg zich keer op keer wist te vechten na een achterstand. Met deze tweede helft in het achterhoofd kunnen de mannen van Looms met vertrouwen uitkijken naar de komende weken waarin de ploeg nog enkele punten moet pakken om het verblijf in de 4e divisie definitief te verlengen. Te beginnen komende zaterdag als DETO runner-up Scherpenzeel treft. Een ploeg die met Excelsior’31 nog in de race is voor de titel en waar DETO in de uitwedstrijd eerder dit seizoen een 1-1 gelijkspel afdwong. Aftrap op “Het Midden” zaterdag om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Rohda Raalte – DETO 4-4 (2-0)

Scheidsrechter: Peter de Waard

Assistent-scheidsrechters: Marc Oude Huikink, Marvin Brink

Toeschouwers: 250

Gele kaarten: Tim Bongers, Mert Baglar (DETO) / Maurice van Bussel (Rohda Raalte)

Rode kaart: Lucas van Beek (Rohda Raalte)