Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Fietstocht naar Rome

Stichting Viitor (stichting-viitor.nl). Stichting Viitor helpt o.a. arme gezinnen.

VRIEZENVEEN/WESTERHAAR – Als diaconie van Ontmoetingskerk Vriezenveen en de Bron Westerhaar houden wij elk jaar een inzameling voor diaconaal doel. Dit zijn vaak via aanbeveling van ‘kerk in actie’ PKN kerken.
Dit jaar hebben wij de vrijheid genomen om zelf een doel te kiezen. In dit geval is het de stichting Viitor geworden. Stichting Viitor – Stichting Viitor (stichting-viitor.nl). Stichting Viitor helpt arme gezinnen, kinderen met een beperking en straatkinderen in Roemenië door middel van verschillende projecten. Nieuw is een spontaan ontstaan idee van Cees en Jan: Fietsen naar Rome. Het vertrek was op 2 april vanaf de Ontmoetingskerk. Ze worden in eerste gedeelte begeleid door enkele bestuursleden van de Stichting Viitor. Ook worden Cees en Jan warm gehouden door een gesponsord fietsjack van wielervereniging SWTC Vriezenveen.

Cees en Jan zijn via polarsteps te volgen. En kunt u hen sponseren per kilometer en of eenmalig bedrag.
Cees Bramer is de man van de fietstochten en vroeg Jan Smelt in 2022 of hij mee wilde op de fiets naar Rome. Bij een verkennende fietstocht hadden Cees en Jan het erover of we misschien de tocht naar Rome aan een goed doel konden koppelen omdat dit een extra motivatie voor hen zou opleveren. Omdat de diaconie net gestart was met het actiejaar voor St. Viitor leek het ons goed daarbij aansluiting te zoeken.
Ze kijken uit naar 2 april als ze op pad gaan naar Rome. Het is de bedoeling dat Cees en Jan elke dag ca. 80-85 km te fietsen zodat ze na ongeveer 4 weken in Rome kunnen zijn. Ze fietsen de Reitsma route naar Rome die gedetailleerd beschreven is en zoveel mogelijk autoluw en fietsvriendelijk blijkt te zijn. De route loopt globaal langs de lijn Nijmegen-Roermond-Koblenz-Heidelberg-Augsburg-Garmisch-Imst-Trento-Verona-Ravella-Assisi-Rome.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe