Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PVV en GBT over De Fontein

TWENTERAND/WESTERHAAR – Zowel PVV Twenterand als Gemeentebelangen Twenterand stelden vragen over de eventuele sluiting van CBS De Fontein te Westerhaar. Onderstaand een samenvatting van het antwoord van  het college van B&W:

Het voorstel om scholen samen te voegen komt vanuit het schoolbestuur. Wij als college, beoordelen dit soort initiatieven, in lijn met het vastgestelde Integraal Huisvestingplan van de gemeente als de noodzaak ook wordt aangetoond op grond van de vereisten uit de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Twenterand 2015. Samenwerking, toekomstbestendigheid en kwaliteit van huisvesting vinden we daarbij belangrijk. De gemeente krijgt een besluitvormende rol bij aanvragen op grond van o.a. deze criteria. Indien een aanvraag wordt ingediend voor samenvoeging en de noodzaak wordt aangetoond en aan alle vereisten wordt voldaan, dan komt het voor rekening van de gemeente. Het schoolbestuur is momenteel de eigenaar van de school. Als de school niet langer in gebruik is, zal het eigendom terugkeren naar de gemeente.

Deze verantwoordelijkheid ligt bij het schoolbestuur. Wel wordt in samenwerking met het schoolbestuur een besloten bijeenkomst georganiseerd voor ouders/verzorgers van leerlingen bij De Fontein. Dit toont aan dat er aandacht is voor de zorgen en belangen van de betrokkenen.

De verantwoordelijkheid om ouders en verzorgers hierbij te betrekken ligt bij het schoolbestuur. Zij hebben toegezegd ouders te betrekken via een klankbordgroep. Het schoolbestuur geeft aan dat er een officiële klachtencommissie is waar ouders terecht kunnen. Het schoolbestuur heeft ons geïnformeerd dat diverse ouders zijn bevraagd en dat ouders regelmatig op de hoogte worden gehouden via schriftelijke communicatie. De verantwoordelijkheid van de gemeente strekt zich uit tot de gemeentelijke taak voor onderwijshuisvesting, terwijl de primaire verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het onderwijs bij het schoolbestuur ligt.

Voor de scholen van SCOT (De Pölle en De Bron) is sluiting geen reden tot zorg, zoals het schoolbestuur heeft meegedeeld. De Schakel valt onder het schoolbestuur van Varietas en hoewel de situatie van De Schakel zorgwekkend is, is hier aandacht voor bij het schoolbestuur van Varietas.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe