Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Antipolarisatie project ‘Tijdreizen’ op 1 maart van start

1 maart: de dag dat wereldwijd Zero Discriminate Day wordt gevierd.

TWENTERAND – Dankzij financiële steun van Vfonds, VSBfonds en BijOnt kan het antipolarisatie- en antidiscriminatie project ‘Tijdreizen’ op 1 maart van start gaan: de dag dat wereldwijd Zero Discriminate Day wordt gevierd.

Tijdreizen is gericht op jongeren in de leeftijd van 15-23 jaar en hun ouders/opvoeders. Dit negen maanden durende project laat zien en ervaren waartoe polarisatie, discriminatie, racisme, vooroordelen, intolerantie, haat en het maken van bepaalde keuzes in het verleden hebben geleid. Tevens wordt de kennis over pesten, leiderschap en de Holocaust vergroot en wat de effecten hiervan zijn geweest en nog altijd zijn. “Door te leren over het verleden kunnen lessen voor de toekomst getrokken worden. De jongeren worden bewust gemaakt van de ervaringen die ze opdoen tijdens dit project”, aldus Sylvia Hollander.

‘Het geheugen is de sleutel tot plannen van onze toekomst’

De methodiek en het traject bestaan uit diverse onderdelen, zoals theorie, ontmoeten en ontdekken, leerervaringsbezoeken aan kamp Vught, Anne Frank-huis, concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en presentaties op en rond 4 en 5 mei. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan het slavernijverleden.
De deelnemende jongeren zullen onder meer presentaties gaan geven op scholen, jongerencentra en aan de politiek. Alle ervaringen van dit project worden vastgelegd in een herinneringsboek. Hollander: “Tijdreizen gaat jongeren inzicht geven in verschillen tussen mensen, hun eigen vooroordelen en leren hier positief mee om te gaan en dit naar anderen uit te dragen.”

De jongeren worden professioneel begeleid door de jongerenwerkers van ZorgSaam Twenterand, die altijd tijd vrij maken voor de jongeren om over de indrukwekkende reis (na) te praten.

Tijdreizen start op Zero Discrimination Day
Op 1 maart is het ‘Zero Discrimination Day’. Deze dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor diversiteit, kans gelijkheid en het feit dat iedereen telt. Voor Jong Twenterand de logische startdatum van Tijdreizen.

Project mogelijk gemaakt
Tijdreizen wordt mede mogelijk gemaakt door: Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranen), VSBfonds (Iedereen doet mee!) en vastgoedontwikkelaar BijOnt – bijzonder ontwikkelen .

Corporate tekst financiële ondersteuners
VSBfonds
ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranen) steunt jaarlijks meer dan 200 initiatieven. Het gaat om projecten die bijdragen aan onze sterke democratische rechtsstaat en vreedzame samenleving. Dit gebeurt vanuit lessen getrokken uit oorlog en conflict. Dit kan mede dankzij de bijdragen van diverse loterijen en bijdragen van particulieren.

BijOnt is een vastgoedontwikkelaar die kiest projecten met zorg en zetten zich in voor elke stap in het proces. Daarbij wordt gebruik gemaakt van jarenlange ervaring met bouwbedrijven, gemeenten en architecten. Dankzij een brede en persoonlijke aanpak bereikt men – samen met u − gegarandeerd het meest optimale resultaat.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe