Close this search box.
luister live
Search

DETO naar achtste finales na bekerwinst op Berkum

BERKUM – DETO deed dinsdagavond 13 februari goede zaken door de bekerwedstrijd tegen Berkum, net als DETO uitkomend in de 4e divisie, met 1-2 te winnen. In de eerste helft was DETO de bovenliggende partij tegen een gezapig acterende thuisploeg, echter tot veel doelrijpe kansen leidde dit overwicht niet. Na ongeveer 10 minuten was  DETO dichtbij de openingstreffer, echter Floris Oude Nijhuis wist een scrimmage vlak voor het Berkum doel net niet tot doelpunt te promoveren. Kort voor rust was er dan toch het meer dan verdiende doelpunt. Een aanval opgezet over een aantal schijven leidde ertoe dat Kai Wesselink over rechts alleen voor doelman De Visser kon verschijnen en de bal koel in de verre hoek schoof: 0-1. Tevens de ruststand.

Direct na de aftrap van de tweede helft zwijnde DETO toen de ploeg onvoldoende bij de les was en Mike van Ekeren namens Berkum de paal raakte. Berkum dat veel strijdlustiger en fanatieker uit de kleedkamer was gekomen en zich duidelijk niet neer wenste te leggen bij een eventuele nederlaag. Op het uur verdubbelde DETO de score. Wederom was het Kai Wesselink die op maat werd bediend door Hoeseb Yakob en z’n tweede doelpunt van de avond binnenschoot: 0-2. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, ware het niet dat Berkum met nog ruim een kwartier op de klok de aansluitingstreffer produceerde. Na een flitsende aanval, waarbij de DETO defensie niet ingreep was Alex van Hoesel trefzeker in de verre hoek: 1-2. Verder liet DETO het niet komen en waren er in de slotfase nog een handvol kansen voor beide ploegen zonder dat dit tot aanpassing van de stand leidde. Mooi moment bij DETO was het officiële debuut van de net 17-jarige Sil Fokke die nog een paar minuten Ferdi ter Avest mocht vervangen.

Met deze zege tankte de ploeg weer een beetje extra vertrouwen dat het nodig heeft in de komende competitiewedstrijden want DETO wil koste wat kost weg uit de onderste regionen van de ranglijst. Daarnaast staat de ploeg na deze zege in de achtste finales van de districtsbeker.

Wedstrijdgegevens Berkum – DETO  1-2 (0-1)

Scheidsrechter: Mitchell van Laar

Assistent-scheidsrechters: Robért Hoornstra en André Willems