Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PvdA – GroenLinks Twenterand over Kanaal Almelo De Haandrik

De raad heeft tot op heden géén duiding gekregen van het college over de uitkomsten van het rapport.

TWENTERAND – Op 2 september heeft Mona Keijzer haar rapport: “Wat rechtmatig is, is niet altijd ook rechtvaardig” gepresenteerd en overhandigd aan de Commissaris van de Koning en op 13 september is het rapport besproken in de Provinciale Staten van Overijssel. Het college van Burgemeester en wethouders van Twenterand heeft het rapport met een raadsinformatiebrief doorgestuurd naar de raad. In de raadsinformatiebrief wordt de raad voorgesteld om kennis te nemen van het rapport en geeft het college aan het proces te volgen en te zijner tijd de raad te informeren over de besluitvorming.

Als PvdA GroenLinks Twenterand vinden wij “het proces volgen” en de raad “te informeren over de besluitvorming in de Provinciale Staten” niet voldoende en hebben daarom op 5 oktober 2023 een aantal vragen gesteld met als kern en verzoek om van het college een duiding te krijgen over wat de gemeente Twenterand hier mee gaat doen en welke acties zij wil gaan uitvoeren.
Op 20 oktober heeft het college hierop geantwoord met als kern dat het college bereid is om nadat er een besluit genomen is in de Gedeputeerde Staten over het rapport en de aanbevelingen, over de betekenis van het rapport met de gemeenteraad in gesprek te gaan.

Inmiddels is het besluit genomen in de Provinciale Staten en zijn er twee moties aangenomen om te onderzoeken om mogelijk te investeren in het gebied voor het versterken van de sociale infrastructuur en om te werken aan een gebiedsvisie. Op 25 januari is de raad van Twenterand geïnformeerd over de uitkomsten en besluiten met betrekking tot het rapport van Mona Keijzer.

Maar de raad heeft tot op heden géén duiding gekregen van het college over de uitkomsten van het rapport en ook niet over de genomen besluiten en aangenomen moties in de Provinciale Staten. Terwijl hier nadrukkelijk om gevraagd is door de PvdA GroenLinks.

De PvdA GroenLinks heeft zelfs op verzoek van de verantwoordelijk wethouder het verzoek tot een debat over de uitkomsten en besluiten van het rapport uitgesteld van januari naar februari. Juist om te horen wat het college gaat doen vanuit Twenterand. Daarom stellen wij nogmaals de volgende vragen en verzoeken het college om die te beantwoorden voor het debat in maart.

1. Wij hebben het rapport van Mona Keijzer met de adviezen en de genomen besluiten in de Provinciale Staten met de twee aangenomen moties laten agenderen voor het raadsdebat in maart 2024. Op 25 januari is de raad in een raadsinformatiebijeenkomst geïnformeerd over de uitkomsten van het rapport en de besluiten in de Provinciale Staten. In aanloop naar deze raadsinformatie-bijeenkomst hebben wij het college gevraagd om te komen met een duiding over rol en positie van de gemeente Twenterand. Dit is niet gebeurd. Daarom nogmaals de vraag aan het college om een duiding te geven aan de uitkomsten van het rapport en de genomen besluiten en de vraag te beantwoorden welke concrete acties hieruit zouden moeten voortvloeien en wat dit betekent voor de gemeente Twenterand?
Daarbij vragen wij het college om nader in te gaan op de twee aangenomen motiesvan de Provincie om te onderzoeken of het mogelijk is om te investeren in de sociaal economische ontwikkeling en om te komen tot een gebiedsvisie. Hoe gaat het college van Twenterand met deze twee moties om?
2. In hoeverre wordt er nu en in de toekomst samengewerkt met de andere drie gemeenten die betrokken zijn bij de schade aan de woningen langs het kanaal
Almelo De Haandrik? En is er daadwerkelijk sprake van een gemeenschappelijke inzet? Of zijn het alleen Twenterand en Hellendoorn die de “kar trekken”?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe