Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt SGP/CDA over Oude Rabobank Vriezenveen

Er is geen nieuw verzoek ingediend door de   initiatiefnemer.

VRIEZENVEEN – SGP en CDA willen graag weten welke scenario’s denkbaar zijn om tot een passende oplossing te komen voor deze ‘schandvlek’. Het college antwoordt (samengevat) als volgt:

Het laatste plan dat formeel is beoordeeld dateert uit juni 2021. Het plan betrof een ontwikkeling met 45 appartementen. Wij hebben destijds geoordeeld dat het toen voorliggende plan te fors is voor deze locatie en in grote mate afwijkt van de 16 appartementen in het principebesluit van 3 oktober 2019. Bovendien kan de parkeerbehoefte niet worden opgelost op eigen terrein. Er is een tekort van 40 parkeerplaatsen, waardoor niet kan worden voldaan aan een goede ruimtelijke ordening. Inmiddels is de houdbaarheidstermijn van het principebesluit van 3 oktober 2019 om mee te werken verstreken en zijn er geen nieuwe verzoeken ingediend.

Uiteraard is het college bereid om te kijken naar de mogelijkheden voor een passende ontwikkeling op de locatie van de ‘oude Rabobank’ aan het Manitobaplein in Vriezenveen. Dit hebben wij in onze brief van 14 juli 2021 aan initiatiefnemer reeds meegedeeld.

Wij zijn een voorstander van een ontwikkeling op het perceel Manitobaplein 2-5, maar achten vanuit het oogpunt van een goede ruimtelijke ordening een kleinschaligere ontwikkeling kansrijker. Het staat u vrij om een nieuw principeverzoek in te dienen. Ook in latere gesprekken met Manitoba Beheer BV hebben wij aangegeven voorstander te zijn van een ontwikkeling op de locatie van de ‘oude Rabobank’, mits kan worden voldaan aan een goede ruimtelijke ordening. Dit heeft echter nog niet geleid tot een nieuw principeverzoek van initiatiefnemer.

Ook onder de Omgevingswet zijn er mogelijkheden om tegen welstandsexcessen op te treden. De snelste slag om deze ‘schandvlek’ aan te pakken is als initiatiefnemer aan het college een nieuw principeverzoek doet. Een voorwaarde voor een snelle afwikkeling is dat het plan voldoet aan een goede ruimtelijke ordening.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe