Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Het hart van Vroomshoop klopt deze hele week

VROOMSHOOP – Afgelopen vrijdag werd de nieuwe brede school Kadans geopend, en werd het sgraffito kunstwerk bij de entree van de school onthuld. Dit kunstwerk staat symbool voor de wederopbouwtijd van Vroomshoop, in de naoorlogse jaren tot heden. In het verlengde daarvan houdt de Stichting Levend Vroomshoop deze week de tentoonstelling ‘Het hart van Vroomshoop klopt’ in het grand café van Het Punt, waar heel goed te zien is welke veranderingen het kanaaldorp de afgelopen decennia doormaakte.

In verschillende openhartoperaties heeft het centrum van Vroomshoop zich ontwikkeld tot een winkelgebied van regionale betekenis, met daarbij de komst van het activiteitencentrum Het Punt, het zorg- en gezondheidscentrum Oranjeplein, een politiepost, de nieuwe brede school Kadans en woningbouw voor jong en oud.

Ook het boek ‘Veranderend Vroomshoop’ dat de inmiddels bijna 10-jarige stichting bij de opening van de tentoonstelling presenteerde laat die veranderingen van het verleden naar het heden zien. In 150 pagina’s worden foto‘s van vroeger vergelijken met foto’s van vandaag de dag, door fotograaf Erwin Heuver genomen vanaf exact dezelfde positie.

Burgemeester Annelies van der Kolk, die het nieuwe boek in ontvangst nam en de expositie opende, benadrukte dat “het belangrijk is de historie van Vroomshoop vast te leggen, nu voor ons, maar ook voor de generaties die na ons komen”. “En daarom is het goed”, stelt zij, “dat Levend Vroomshoop ook de schooljeugd ontvangt op deze expositie. Het is van groot belang dat het verhaal van de wederopbouwtijd van Vroomshoop wordt doorverteld”.

De opening van de tentoonstelling, omlijst door muziek van De Harmonie Vroomshoop, vond daarna op traditionele wijze plaats, namelijk door het doorknippen van een lint door de burgemeester samen met wethouder Roel Koster die onder andere cultuur in zijn portefeuille heeft.

Bij de opening van de tentoonstelling werden ook de prijzen van de door Levend Vroomshoop georganiseerde fotowedstrijd bekendgemaakt. De winnaars waren Arie Bos, Betsie Bosch en Loes Lievers.

Het nieuwe boek ‘Veranderend Vroomshoop’ vond meteen al gretig aftrek en is voor de scherpe prijs van € 24,50 te koop op de tentoonstelling, tot en met vrijdag 15 februari van 10-12, 14-16 en 19-21 uur in het grand café van Het Punt. Daarnaast is het boek ook verkrijgbaar bij secretaris Klaas Dragt, tel. 0546-642191, info@levendvroomshoop.nl, en bij de Bruna in Vroomshoop.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dimitri van Toren
Toevallig Nog Wel Iets
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe