Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Voorlichting Drugs en Drank op Johannes Bogermanschool

Ook deze keer weer het eerlijke verhaal over drank en drugs verteld

VRIEZENVEEN – Maandag 18 december is de Johannes Bogermanschool in Vriezenveen bezocht door Wilco Pekkeriet en Martin Krikken van First Aid Vroomshoop om een voorlichting Drank en Drugs te geven. Deze voorlichting komt voort uit een samenwerking tussen First Aid Vroomshoop, Reclame Totaal en de gemeente Twenterand.

Ook die dag weer het eerlijke verhaal over drank en drugs verteld, zonder het bekende vingertje. De instructeurs laten in een rollenspel zien, hoe een verslaving ontstaat, en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn.
Ook groepsdruk kwam ter sprake, en dat nee zeggen mag. De gevaren van het Vapen en gebruik van Snus kwamen uitgebreid aan bod. Ook bij deze groep 8 weten de kinderen heel goed dat alcoholvrije drankjes zoals b.v. Radler 0.0 niet voor hen bestemd zijn, maar toch ook wel eens gedronken mogen worden. Dit zien de instructeurs eigenlijk bij alle bezochte scholen en verenigingen. Door het drinken van deze drankjes schuilt het gevaar in het straks gemakkelijker overstappen naar alcohol houdende dranken.

En natuurlijk werd deze voorlichting ook weer afgesloten met het lopen van een parkoers met diverse simulatie-brillen, waarbij de juf natuurlijk ook niet werd vergeten. En ineens is het wel een uitdaging om een eenvoudig balletje te vangen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe