Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

13-jarige dappere Donna maakt drie auto-ongelukken mee

Met recht een ‘dappere Donna’ .

TWENTERAND – De 13-jarige Donna uit Twenterand maakt elke dag heel wat kilometers. Voor vervoer naar school is Donna afhankelijk van het vervoer in de bekende taxi-busjes. Voor Donna betekent dit: elke dag een uur heen en een uur terug. Dat dit niet altijd zonder slag of stoot gaat, valt hieronder te lezen. Het mooie is: Donna is er alleen maar dapperder door geworden.

Wat is het geval: in september vorig jaar zitten Donna en drie andere kinderen al vroeg in het taxi-busje onderweg naar Ommen. Ze rijden net buiten Vriezenveen als ze door de bestuurder van een andere auto over het hoofd worden gezien. Een botsing is onvermijdelijk en het busje slaat over de kop en komt in een sloot terecht, die gelukkig droog staat. Met een klap tegen haar hoofd, komen Donna en de andere kinderen met de schrik vrij. De angst om weer in de bus te stappen zit er natuurlijk goed in en Donna ziet ontzettend op tegen de eerstvolgende rit naar school, de maandag erop. Als haar moeder aanbiedt om op de heenweg met haar mee te gaan in het busje, overwint ze haar angst en stapt ze toch in de bus met haar moeder. De kans dat het nog een keer gebeurt, is immers niet groot? Wekenlang heeft ze last van haar gekneusde ribben en gelukkig zakt de hoofdpijn langzaam weg.

Begin oktober dit jaar gaat het weer mis. De school van Donna staat inmiddels in Apeldoorn: Op de terugweg en wederom buiten schuld van de bestuurder, krijgt het busje tussen Wierden en Rijssen een klap doordat een andere bestuurder door rood rijdt. Resultaat: zowel de bus als de auto moeten worden weggesleept. Maar ook Donna is helemaal van de kaart: de oude angst komt in alle heftigheid terug: Donna verstijft helemaal en trekt lijkbleek weg. Ze is de dagen erna misselijk van de angst en moet ‘op therapie’ om haar zelfvertrouwen terug te krijgen, wat langzaamaan lukt.

Want: een paar dagen terug, ging het voor de derde keer mis: De moeder van Donna krijgt om 8:00 uur al een appje: ‘Mam, we zijn tegen een auto aangereden in een file. Ging heel zacht dus schrik niet’ en vervolgens: ‘T voelde gewoon als even hard tot stilstand komen, we reden gelukkig in slakkentempo’. Nou, als je als kind zó met auto-ongelukken weet om te gaan, mag je met recht een ‘dappere Donna’ genoemd worden!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe