Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Campagne veilig carbidschieten ook in Twenterand afgetrapt

Wie is de BOCK ?

TWENTERAND – Op oudjaarsdag mag je ook in Twenterand carbidschieten. Omdat oudjaarsdag op zondag valt, mag het ook de dag ervoor al. Carbid schieten is een prachtig gebruik tijdens de jaarwisseling. Het zorgt voor veel gezelligheid en plezier. Je houdt het gezellig door vooral veilig te schieten. Daarom is gisteren, maandag 11 december, de jaarlijkse Wie is de BOCK-campagne afgetrapt. De BOCK (Bewust Oplettende Carbid-Knaller) is de persoon die toeziet op een veilig verloop van het carbidschieten.

Zeker de laatste jaren, met landelijke en plaatselijke vuurwerkverboden en een toenemende belangstelling voor carbidschieten, is de Wie is de BOCK-campagne van groot belang. De veiligheidscampagne rondom carbidschieten moet voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Veel ongelukken tijdens het carbidschieten ontstaan vaak door onwetendheid en het nemen van onnodige risico’s. Daarom wordt aan iedereen gevraagd om alleen met een ervaren BOCK te schieten. De Bewust Oplettende Carbid-Knaller ziet toe op de uitvoering van het carbidschieten aan de hand van vijf veiligheidstips:

  1. Bereid je goed voor. Informeer bij de gemeente naar de voorwaarden en vergunningen.
  2. Bescherm jezelf en anderen. Gebruik gehoorbescherming en draag een veiligheidsbril.
  3. Zorg voor EHBO en voor voldoende blusmiddelen.
  4. Gebruik goed materiaal (stevige melkbus en plastic bal) en zet de melkbus stevig vast.
  5. Ontsteek de bus veilig met een fakkel op een stok, terwijl je zelf aan de zijkant staat.

De campagne

Wie is de BOCK is een initiatief van Brandwondencentrum Groningen, Martini Ziekenhuis, Stichting Carbidschieten Drenthe en de Veiligheidsregio’s Drenthe, Groningen, Fryslân, IJsselland, Twente en Noord- en Oost-Gelderland. De campagne wordt ondersteund door de Nederlandse Brandwonden Stichting en vele gemeenten, GGD’s en particuliere initiatieven in Nederland.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe