Close this search box.
luister live
Search

DETO pakt volle buit in de slotfase tegen Pelikaan S

Door deze tweede overwinning op rij heeft DETO de aansluiting bij de grote middenmoot gevonden

VRIEZENVEEN – DETO speelde zaterdag opnieuw tegen een tegenstander die het nooit eerder trof in competitieverband. Pelikaan S, een relatief kleine vereniging uit Oostwold (Groningen) en afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de noordelijke eerste klasse en thans hekkensluiter in de vierde divisie. De selectie van Pelikaan herbergt met spelers als Jan Hooiveld, John van Dalen en Omar Kavak een aantal gevestigde namen in het zaterdagvoetbal.

DETO coach Mark Looms had het winnende team dat een week eerder van MASV won in Arnhem zo goed als in tact gelaten. Alleen de weer herstelde Hans Matti verving Marciano Stulen aan de linkerkant. DETO schoot op een drijfnat en winderig sportpark “Het Midden” uit de startblokken. Een van de eerste aanvallen over links leverde direct een doelpunt op toen Kai Wesselink na een fraaie solo Floris Oude Nijhuis vrij zag staan op de rand van de zestien. De spits aarzelde niet en schoot hard en strak raak in de linkerhoek: 1-0. De bezoekers leken aangeslagen na deze snelle tegentreffer wat DETO in de fase erna zomaar nog een aantal 100% kansen opleverde, echter doelman Van der Lei van Pelikaan stond z’n mannetje en hield z’n doel schoon. Op het half uur kwam DETO goed weg toen een aanval van Pelikaan nog maar net onschadelijk kon worden gemaakt ten koste van een hoekschop. Echter Jan Hooiveld was er vervolgens als de kippen bij om de bal binnen te werken uit deze hoekschop: 1-1. Kort voor rust kwam er toch weer de verdiende voorsprong voor DETO op het bord toen een goed indraaiende vrije trap van Karlo Borghuis in tweede instantie door Melvin Degenaar bij de tweede paal kon worden binnengetikt: 2-1. Tevens de ruststand.

In de eerste minuut van de tweede helft, de supporters hadden hun plek nauwelijks weer ingenomen, viel vrijwel een identiek doelpunt te noteren maar nu voor de gasten. Wederom routinier Jan Hooiveld schoot een voorzet bij de tweede paal achter Stopel: 2-2. Vervolgens ging DETO weer op jacht naar de voorsprong waarbij er grote kansen waren voor o.a. invaller Bas Postma. Ook Pelikaan kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit, maar ook dat liep steeds goed af voor de thuisploeg. Net toen iedereen dacht dat DETO zichzelf deze middag weer eens tekort deed, was daar Tom Koelman, die diep in de blessuretijd een hoekschop snoeihard achter Van der Lei kopte en zo de terechte winst voor DETO veilig stelde.

Door deze tweede overwinning op rij heeft DETO de aansluiting bij de grote middenmoot gevonden en enige afstand naar de staart van de ranglijst gecreëerd bij het begin van de winterstop. Tevens lijkt het erop dat Looms de juiste formule heeft gevonden nu de ploeg ook wat vaker begint te scoren en minder voorspelbaar voetbal speelt. DETO kan nu ruim een maand gaan genieten van de winterstop en begint op 20 januari 2024 aan de tweede speelronde van het seizoen als Heino de tegenstander is in Vriezenveen.

Wedstrijdgegevens DETO – Pelikaan S  3-2  (2-1)

Scheidsrechter: Eric van der Vaart

Assistent-scheidsrechters: Sander Goelema en Maarten ten Broek

Toeschouwers: 200

Gele kaarten: Jan Hooiveld, Johnny de Vries, Stefan van der Lei en Kymani Jacobs (Pelikaan S)