Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Broodnodige verdiende zege voor DETO in Arnhem

Volgende week speelt DETO thuis tegen hekkensluiter Pelikaan S . Aftrap 14.45 uur.

ARNHEM – DETO speelde afgelopen zaterdag tegen de Midden Arnhemse Sport Vereniging, oftewel MASV, dat afgelopen seizoen verrassend promoveerde naar de vierde divisie. Op dezelfde kunstgrasmat waar DETO in april 2018 door strafschoppen werd uitgeschakeld in de kwartfinale van het bekertoernooi werd om 18.00 uur afgetrapt.

DETO trainer Mark Looms, die afgelopen week zijn contract verlengde, moest enigszins improviseren wegens de lijst met blessures. Dit betekende dat Marciano Stulen, Dean Polko en Mats Knol in de basis mochten beginnen en Hans Matti, Ben Rienstra en Thom ten Hove ontbraken ten opzichte van een week geleden. Voor DETO betekende deze wedstrijd weer aanhaken aan de onderkant van de middenmoot of voorlopig een plek onder de beruchte streep. DETO probeerde dan ook direct vanaf de aftrap om de gastheren bij de strot te pakken wat resulteerde in veel balbezit en een handvol kansen voor Floris Oude Nijhuis. Echter zoals vaker dit seizoen viel het doelpunt aan de andere kant. Waar Roberto Stopel eerst nog redde op een inzet van MASV, daar werd de hoekschop die erop volgde binnengekopt door Youri Rooseboom: 1-0. Ook in het vervolg van de eerste helft was het DETO wat de klok sloeg, echter de ploeg slaagde er niet in om de kansen te verzilveren.

Tien minuten na de thee kreeg DETO de beste mogelijkheid op de gelijkmaker toen de ploeg een strafschop kreeg na een overtreding van Jack van Luijken en Kai Wesselink de penalty feilloos binnenschoot: 1-1. Gesteund door de gelijkmaker ging de ploeg op zoek naar meer wat deze koude decemberavond eindelijk lukte. Eerst was het Mats Knol die in de zestien wegdraaide van z’n man en de 1-2 in de verre hoek schoot en even later besliste Tom Koelman de wedstrijd door een hoekschop van Karlo Borghuis binnen te tikken: 1-3.

En zo boekte DETO eindelijk na weken van gelijke spelen en verliespartijen weer een driepunter,  deed hiermee goede zaken op de ranglijst en tankte vertrouwen. De ploeg staat hierdoor weer boven de streep en kan komende zaterdag definitief weer aanhaken bij de middenmoot als het thuis hekkensluiter Pelikaan S weet te verslaan in de laatste speelronde van 2023. Aftrap 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens MASV – DETO 1-3  (1-0) 

Scheidsrechter: Jurjen Kaper

Assistent-scheidsrechters: Jan Peter Hartgers en Henri Nooteboom

Toeschouwers: 150

Gele kaarten: Tom Koelman (DETO), Stephen van Beek (MASV)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Youri Rooseboom
  2. 1-1 Kai Wesselink (pen.)
  3. 1-2 Mats Knol
  4. 1-3 Tom Koelman

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Tim Bongers, Tom Koelman, Sten Knol, Marciano Stulen, Mats Knol (79. Ferdi ter Avest),  Dean Polko, Karlo Borghuis, Kai Wesselink, Melvin Degenaar, Floris Oude Nijhuis (83. Bas Postma)

Opstelling MASV: Stefan de Wolf, Jack van Luijken (77. Sem Smit), Abdellatif El Malki (77. Maray Vahlkamp), Donovan van Hesse, Baggio Roberto Wallenburg, Youri Rooseboom, Joey van Beukering, Fedor Venema, Stephen van Beek (82. Nick Bijlsma), Eelco Mostert, Justin Paal

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe