Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Reizigersvereniging ALMA wil snel elektrificatie Almelo-Mariënberg

Voor inlichtingen: Voorzitter: Chris de Goede, bereikbaar M 06-20 83 71 12

TWENTERAND – Op woensdag 29 november vergadert de commissie Verkeer en Vervoer van de Staten van Overijssel. Op de agenda staat o.a. het Statenvoorstel Planuitwerking elektrificatie Almelo-Hardenberg. Voor de planuitwerking dient een budget te worden vastgesteld. Dat is een bevoegdheid van de Staten. Op 13 december wordt in de Provinciale Staten besloten of de volgende fase van de elektrificatie in gang kan worden gezet.

Reizigersvereniging ALMA doet een dringend beroep op de leden van de Staten van Overijssel om te kiezen voor het snel elektrificeren van de spoorverbinding Almelo – Mariënberg met bovenleiding, zodat de drie afgeschreven en vervuilende dieseltreinen van het type LINT vervangen kunnen worden door moderne en comfortabele elektrische treinen. Dit zal dan moeten gebeuren als de concessie van de Provincie Overijssel met vervoerder Arriva in 2027 afloopt en er een nieuwe concessie wordt verleend.

Reizigersvereniging ALMA zet zich al sinds 1997 in voor behoud en verbetering van deze treindienst en is van mening dat door opwaardering van de dienst een sterke stimulans en verbetering uitgaat in de bereikbaarheid en bestaanszekerheid. Het is ook een sterke impuls voor de verdere ontwikkeling en het tot stand komen van de Nedersaksenlijn, de doorgaande spoorlijn van Twente naar Groningen. Elektrificatie is ook een belangrijke stap in het verduurzamen en klimaatadaptatie.

Reizigersvereniging ALMA doet daarom een klemmend beroep op de Staten van Overijssel om het voorgenomen besluit om het traject van elektrificatie voort te zetten en te ondersteunen.
Voor inlichtingen: Voorzitter: Chris de Goede, bereikbaar M 06-20 83 71 12

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Gert Hollander
Kom Dichterbij
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe