Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Kleurdwerg kampioen op clubshow van HPKV Den Ham

Mevr. N. Kamphuis werd de winnaar, en Jelbert Olthof  bij de jeugd.

DEN HAM – Afgelopen week hield de Hammer Pluimvee en Konijnen Fokkersvereniging weer haar jaarlijkse clubtentoonstelling in het clubgebouw van de FC Twente Madness aan de Kerkallee te Den Ham.

Door 23 inzenders, allemaal leden van H.P.K.V., werden 149 dieren in de kooien gebracht. Vele bijzondere rassen waren te bewonderen in prachtige verschillende kleuren. Dat velen deze hobby een warm hart toedragen, bleek wel uit het aantal bezoekers. Ook dit jaar werd de tentoonstelling zeer goed bezocht en deden veel kinderen mee aan de leuke kleurwedstrijd.

Een drietal keurmeesters beoordeelden de dieren onder andere op raszuiverheid, kleur en conditie. Gezamenlijk besloten zij welke dieren, in de verschillende groepen, de kampioenstitel mochten dragen. Dit bleek geen eenvoudige taak voor de keurmeesters. Meerdere dieren waren voor de kampioenstitel een kandidaat, waarbij het dan ook een feit was dat de konijnenfokkers een zeer fraaie collectie konijnen hadden meegenomen.

De jury van keurmeesters besloot dat de Kleurdwerg IJzergrauw van Mevr. N. Kamphuis als enige de ware kampioenstitel verdiende in de diergroep konijnen. Het predicaat van haar konijn werd door de hoofdereprijzenjury verhoogd tot Uitmuntend met een score van 98 uit 100 punten. De titel ‘’mooiste konijn van de jeugd’’ werd behaald door Jelbert Olthof met een prachtige Vlaamse Reus.

 

Helaas waren er dit jaar geen echte hoenders aanwezig op de jaarlijkse clubshow wegens de geldende vervoer- en ophokplicht voor pluimvee. Wel waren er enkele kooien opgesteld met mooie foto’s van de kippen om de bezoekers te tonen welke prachtige dieren onze kippenfokkers houden.

 

Naast de hoofdprijzen werden een groot aantal ereprijzen verdeeld. Het bestuur feliciteert al haar leden met de gewonnen prijzen en bedankt graag alle bezoekers, sponsoren en vrijwilligers voor hun interesse en bijdragen!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe