Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt ChristenUnie over betrokkenheid Hetrix

Het is een middel om ideeën uit te wisselen en tot grensoverschrijdende oplossingen voor economische vraagstukken te komen.

TWENTERAND – De ChristenUnie vraagt het college naar zijn betrokkenheid bij Hetrix. Het college antwoordt (samengevat) als volgt:

Op dit moment nemen de gemeenten Almelo, Rijssen-Holten, Hardenberg en Tubbergen al deel aan Hettrix. Het besluit van het college bestaat uit twee componenten: 1.) deelname aan Hettrix, een samenwerkingsverband tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheden uit de regio geïnitieerd door Heracles Almelo, en 2.) het huren van twee business seats. Daarvoor geldt een proefperiode van anderhalve jaar. De business seats zijn in de eerste plaats bedoeld voor ondernemers en kennisinstellingen. Voor zover deze business seats worden geïnterpreteerd als niet-noodzakelijke luxe, betreft het een luxe die de gemeente ter beschikking stelt aan haar ondernemers en kennisinstellingen.

Het maakt het voor ondernemers en kennisinstellingen interessanter om deel te nemen aan Hettrix-sessies en mee te praten over onderwerpen als energie, Deelname aan Hettrix gaat dus verder dan uitsluitend het bijwonen van een evenement. Het is een middel om ideeën uit te wisselen en tot grensoverschrijdende oplossingen voor economische vraagstukken te komen.

Deze werkwijze sluit naadloos aan bij de ambitie van het college om zich hard te maken voor een economisch sterk Twenterand met een sociaal kloppend hart. Wij vinden het daarom niet nodig om deelname aan Hettrix vast te spijkeren in beleid waarin ook deelname en/of sponsoring van individuele evenementen worden meegenomen, waarbij geen sprake is van een regionaal samenwerkingsorgaan zoals Hettrix.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe