Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Feestelijke Sinterklaasintocht in Den Ham

Zingend welkom en pepernotenperikelen

DEN HAM – De feestelijke intocht van Sinterklaas in Den Ham staat op het punt om het hart van jong en oud te veroveren op zaterdag 18 november 2023. Om 16.15 uur vindt dit feest plaats op de Brink midden in Den Ham. Echter, dit jaar brengen onverwachte uitdagingen een snufje spanning met zich mee. In uitgelekte beelden van de pepernotenpiet uit Spanje is te zien, dat de pepernotenbakkerij met problemen kampt. Daardoor staat het traditionele pepernotenstrooien op losse schroeven.

Den Ham verenigt zich om Sinterklaas op unieke manier te begroeten.
Alle inwoners van Den Ham en allen, die Den Ham al jaren weten te vinden voor de gezellige Sinterklaasintocht, vormen samen een koor om Sinterklaas op een warme en muzikale wijze te verwelkomen. Sinterklaas en zijn pieten zullen hierdoor wederom kennismaken met het noaberschap in Den Ham. Vlak voor de aankomst van Sint vindt er een generale repetitie plaats, waardoor alle kinderen, vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden in samenzang Sinterklaas daarna officieel welkom heten in het mooie brinkdorp.

Pepernotenavontuur in de winkelstraten
“Sinterklaas zegt dat alles goed komt, ook met de pepernoten tijdens de intocht,” verklaarde Hoofdpiet in een exclusief interview. “Sint heeft verschillende mensen in Den Ham gevraagd om te helpen met ons pepernotenprobleem.” Wel geeft Hoofdpiet aan, dat ook na de intocht de hulp van de kinderen in Den Ham gevraagd wordt.
Kinderen en hun ouders kunnen meedoen aan een spannende pepernotenspeurtocht in de periode van 18 november tot 5 december. In de etalages van de Hammer winkels zoeken ze gouden pepernoten en het geheime pepernotenrecept.
Kinderen ontvangen op school een uitnodiging en een deelnameformulier, of kunnen deze ophalen bij de deelnemende winkels van Ondernemend Den Ham. De pepernotenbakkerij van Sinterklaas is het eindpunt van de tocht. In het Middendorpshuis aan de Grotestraat is deze pop-up bakkerij van de Sint te vinden.

Het organiserend comité van Sinterklaas in Den Ham, in opdracht van Ondernemend Den Ham, nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze betoverende activiteiten en samen een onvergetelijke tijd te beleven. Den Ham staat klaar om Sinterklaas en zijn gevolg met open armen te ontvangen, in de hoop op een magische intocht. Het feest, waarbij kinderen én grote mensen op iets lekkers getrakteerd zullen worden, duurt tot ongeveer 18.00 uur.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe