Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO verder in bekertoernooi na strafschoppen in Enter

Komende zaterdag  ontvangt DETO  Rohda Raalte op Sportpark “Het Midden” waar om 14.45 uur wordt afgetrapt.

ENTER – DETO mocht afgelopen zaterdag in het districtsbekertoernooi aantreden tegen een oude bekende. Namelijk Enter Vooruit, de club waarmee DETO in de roemrijke jaren ’80 menig derby uitvocht op toen nog het hoogste amateurniveau van Nederland. Jan Wetering & Co tegen de families Nijland en Velten, waarvan Folkert de bekendste telg was en jaarlijks de topscorer van de ploeg. Maar tijden zijn veranderd. Beide ploegen acteren al lang niet meer op het hoogste niveau. Waar DETO inmiddels een paar jaar in de vierde divisie speelt, daar was Enter Vooruit jarenlang een stabiele tweedeklasser. Echter afgelopen seizoen degradeerde de ploeg onverwacht via de nacompetitie naar de derde klasse en zal daar zo snel mogelijk weer uit willen ontsnappen.

Het huidige niveauverschil van drie klassen was deze middag op het veld ver te zoeken. Enter Vooruit, in de winning mood, staat bovenaan in de derde klasse en met DETO wil het nog niet vlotten in dit tot nu toe wisselvallig verlopen seizoen. Nadat DETO via Rienstra zich al een aantal keren gevaarlijk had gemeld voor het doel van Teun Nijhof, daar nam Enter Vooruit na ruim 20 minuten voetbal brutaal de leiding. Een lage hoekschop vloog aan alles en iedereen voorbij en werd zomaar binnengewerkt: 1-0. DETO probeerde vervolgens om snel de achterstand ongedaan te maken, kreeg ook diverse uitstekende mogelijkheden waarbij het ook de paal raakte, echter de ruststand bleef 1-0.

Na de thee werd een doelpunt van Ter Avest afgekeurd wegens buitenspel. Met nog twintig minuten op de klok viel de gelijkmaker via een Enters been uit een scrimmage voor het doel van Enter Vooruit: 1-1. In de slotfase kon het alle kanten op waarbij zowel Enter Vooruit als DETO prima kansen kregen op de winst, echter gescoord werd er niet meer, waarna er direct strafschoppen op het programma stonden. Na een bloedstollende serie met diverse missers aan beide kanten, trok DETO met 8-9 aan het langste eind en voorkwam zo last-minute een blamage in het bekertoernooi.

Komende zaterdag gaat de competitie verder. DETO ontvangt dan Rohda Raalte op Sportpark “Het Midden” waar om 14.45 uur wordt afgetrapt.

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar (70. Ümran Zambak), Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti (65. Melvin Degenaar), Thom ten Hove (65. Mats Knol), Karlo Borghuis, Ben Rienstra (88. Jillis Goudbeek), Ferdi ter Avest, Floris Oude Nijhuis, Marciano Stulen

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe