Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Plusweek bij Het Noordik Vriezenveen

Op woensdag 8 en donderdag 16 november is er een informatieavond.

VRIEZENVEEN – De week voor de herfstvakantie was voor het Noordik Vriezenveen een heel andere lesweek dan normaal. Het was namelijk de ‘Plusweek’, een week waarin de reguliere lessen vervangen werden door activiteiten in het thema kunst, cultuur, burgerschap, geschiedenis, omgeving en het buitenland ontdekken.

De Plus van Het Noordik
Het Noordik is een school met veel extra’s naast het reguliere onderwijsaanbod. Dat is een grote plus. Leerlingen leren zowel binnen als buiten de school. Deze plus komt terug in de school door middel van de vier pijlers. Binnen deze pijlers zijn de volgende onderdelen belangrijk: kansen grijpen, toekomst ontdekken, grenzen verleggen en de wereld ontdekken. De Plusweek is een ideale kans voor Het Noordik Vriezenveen om op deze speerpunten in te spelen.

Excursies in de Plusweek
Terwijl de eindexamenkandidaten op werkweek gingen naar België en Luxemburg, waren er deze week vele workshops, voorstellingen, opdrachten en excursies voor klas 1 t/m 3. Leerlingen die naar het Rijksmuseum in Amsterdam gingen, volgden met hun eigen smartphone een rondleiding en werden uitgedaagd om leuke challenges te doen. Ook waren er gastsprekers die hun ervaringen deelden over de tweede wereldoorlog. Zij kwamen ter voorbereiding van de excursie naar Westerbork die aan het eind van de week heeft plaatsgevonden.

Cultuur
Ook waren er workshops en projecten in het kader van cultuur. Zo hebben zij hiphopworkshops gehad waarbij o.a. rap, beatbox, graffiti, freerunning en dans aan bod kwam. Leerlingen die naar Enschede gingen, hebben daar de “Street Art Route” bewandeld en een rondleiding gehad over de vuurwerkramp door rampgebied Roombeek en bij het Rijksmuseum Twenthe.

Omgeving
De leerlingen hebben zelf hun handen uit de mouwen gestoken bij het ROVA Project. Zij kregen lessen over zwerfafval en de impact hiervan op het milieu. Om de dag af te sluiten zijn de leerlingen zelf met hesjes, prikkers en vuilniszakken op pad gegaan en hebben ze zwerfafval opgeruimd. De straten van Vriezenveen zijn weer helemaal schoon!

Identiteit
In deze week is uiteraard ook ruimte gemaakt voor de christelijke identiteit. Leerlingen hebben meerdere kerken- en godshuizen bezocht en leerden door de persoonlijke verhalen de kenmerken achter de religieuze gebedshuizen.

Kennismaken met Het Noordik Vriezenveen en het brede onderwijsaanbod? Op woensdag 8 november is de informatieavond voor ouders/verzorgers van wie hun kinderen in groep 8 zitten. Op donderdag 16 november is het open huis van 16.00 uur tot 20.00 uur.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe