Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen ChristenUnie over beëindigen subsidie Voedselbank

Wordt subsidie aam Voedselbank en BOOT beëindigd?

TWENTERAND – Onlangs in september 2023 heeft de gemeenteraad de uitgangspunten van het nieuwe subsidie beleid vastgesteld.
Wij kregen de brief onder ogen die verstuurd is aan onze voedselbank Twenterand/Manna. We begrepen dat stichting BOOT, die zorgt voor schuldhulpmaatjes in onze gemeente ook deze brief heeft gehad. We nemen aan dat andere gesubsidieerde organisaties ook een dergelijke brief hebben gehad. Organisaties moeten zich kunnen voorbereiden op beëindiging van hun subsidie door hun activiteiten af te bouwen.

Voor de voedselbank, die toch zo’n 140 gezinnen die in armoede leven, voorziet van voedsel pakketten, betekent het mogelijk dat ze veel minder gezinnen zullen kunnen helpen of veel kleinere pakketten zullen moeten samenstellen, waardoor gezinnen minder maaltijden kunnen klaarmaken. Voor stichting BOOT betekent het dat ze moeten stoppen met schuldhulpmaatje. Deze brieven leiden bij ons tot een 3 tal vragen:

1. De brieven zijn in ingewikkelde ambtelijke taal gesteld. We begrijpen dat de brief juridisch moet kloppen, maar kan die niet eenvoudiger en beter leesbaar worden gemaakt?

2. In de brieven wordt aangekondigd dat het nieuwe subsidiebeleid per 2025 in dient te gaan en dat de aankondiging tot beëindigen van de subsidie onder de subsidieverordening op tijd opgezegd moet worden. Die aankondiging is zeker op tijd, maar wij vinden het niet passend dat er voor de organisaties slechts twee weken tijd is om bezwaar in te dienen. Waarom hanteert u niet de gebruikelijke 6 weken bezwaartermijn hiervoor?

3. Verder valt ons op dat u in de brieven geen enkel perspectief biedt voor de subsidie ontvangende organisaties. Waarom hebt u geen perspectief aangegeven hoe het nieuwe subsidie beleid eruit gaat zien en hoe de subsidie ontvangende organisaties zich daar op kunnen voorbereiden?

De brieven zijn gericht aan organisaties die ook voor een deel gemeentelijk beleid uitvoeren geheel met behulp van vrijwilligers. Wij vinden het daarom niet gepast dat u voorbijgaat aan het doel van deze organisaties, en daar zo met een brief afscheid van gaat nemen zonder perspectief te schetsen hoe deze organisatie verder moet.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe