Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen ChristenUnie over deelname aan pilot Hettrix

De ChristenUnie wil willekeur voorkomen.

TWENTERAND – De ChristenUnie heeft op 17 oktober het gesprek gevoerd met onze wethouder over de keuze van onze gemeente om deel te nemen aan de pilot Hettrix dat georganiseerd is door Heracles. Hierop ontvingen wij van de wethouder duidelijke antwoorden voor wat betreft de motivering voor deze keuze. Maar een aantal van onze vragen zijn onvoldoende of niet beantwoord.

1. Hoe breder de deelname aan Hettrix, hoe interessanter voor ondernemers, wat ons betreft. Is het u inmiddels bekend of Hellendoorn en Wierden ook meedoen aan Hettrix?

2. U geeft in de kanttekeningen van uw voorstel al aan dat het huren van business Seats door inwoners gezien kan worden als niet-noodzakelijke luxe. Goed dat u dat eerlijk benoemt. Dat is ook niet geheel denkbeeldig. Een aantal jaren terug hadden we in onze gemeente al een discussie over het beschikbaar stellen van kaarten aan ondernemers voor de voorstelling “Het verzet kraakt” Dat besluit was door het college ook genomen vanuit het oogpunt: goed voor het ondernemersklimaat. Hoe gaat u als college om met deze kanttekening?

3. Is inclusiviteit een thema in deze pilot en hoe zou dit vormgegeven kunnen worden?

4. Als gemeente hebben de afgelopen jaren al een aantal maal te maken gehad met evenementen of bijeenkomsten die georganiseerd werden door inwoners of ondernemers en waarbij de vraag aan de gemeente was om daarin bij te dragen. We noemen bijvoorbeeld een reis naar Sint Petersburg in 2013, de al eerder genoemde voorstelling “Het Verzet Kraakt”, maar ook de deelname aan het evenement rond Vriezenveen 650 jarig bestaan, het evenement rond Tot de Nek in de drek en het evenement rond de 100-jarige Vriezenveense Harmonie. Tot nu toe zijn er, voor zover wij weten, door het college altijd incidentele besluiten genomen voor deelname, maar dit staat wel op gespannen voet met het uitgangspunt om als gemeente geen willekeur toe te passen en iedereen, dus ook ondernemers, gelijk te behandelen. De ChristenUnie zou het willen aanbevelen om hier als gemeente beleid voor op te stellen. Graag hoort de ChristenUnie wij of u dat met hen eens bent.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe