Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Dominant DETO tegen Berkum met lege handen

Foto: Wim van ‘t Einde

BERKUM – DETO lijkt er dit seizoen patent op te hebben. Dominant zijn aan de bal, prima veldspel, echter in de afwerking wil het maar niet lukken met de mannen van Mark Looms. Ook afgelopen zaterdag ging het weer eens mis in Zwolle tegen Berkum, normaliter een ploeg die DETO goed ligt en waar menig goed resultaat werd geboekt in de voorgaande seizoenen.

DETO moest deze middag al snel in de achtervolging toen Hans Matti een dieptepass simpel dacht terug te spelen, maar dit te kort deed waardoor de snelle Berkum buitenspeler Nick Kleen handig kon profiteren en de 1-0 al na drie minuten op het bord zette. Kai Wesselink leek namens DETO snel de schade te herstellen, echter zijn schot vloog net over de lat. Na ruim een kwartier was er een nieuwe domper voor DETO toen Hoeseb Yakob geblesseerd  uitviel. Zijn vervanger Thom ten Hove kreeg in het vervolg van de eerste helft een paar uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar zijn schoten misten net de precisie.

In de tweede helft voerde DETO de druk nog verder op en leek de 1-1 een kwestie van tijd. Hans Matti was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn vlammende schot werd nipt door Berkum doelman Huib Veurink uit de hoek getikt. Dezelfde Veurink moest met een kwartier op de klok nogmaals in actie komen. Eerst keerde hij een schot van invaller Floris Oude Nijhuis en had kort daarna geluk dat het schot van Thom ten Hove via de paal in zijn handen belandde. In de slotfase, toen DETO alles of niets speelde en Berkum veel ruimte kreeg,  sloeg Berkum opnieuw toe toen Walter Dias Nzasi van dichtbij de 2-0 kon aantekenen.

En zo stond DETO wederom met lege handen en kreeg het wel complimenten maar niet de punten. Een patroon dat de laatste weken te vaak voorkomt. Prima voetballen, te makkelijk goals weggeven, en in de zestien van de tegenstander niet doorbijten. DETO trainer Mark Looms vond na afloop dan ook dat zijn ploeg had verzaakt: “Wij waren  dominant, maar de laatste weken zijn we goed in cadeautjes geven. Frustrerend en zuur”.

DETO speelt komende zaterdag in de districtsbeker uit tegen Enter Vooruit. Aftrap op “De Werf” in Enter om 14.30 uur. Een week later is Rohda Raalte te gast in Vriezenveen voor speelronde 9 van de competitie.

Wedstrijdgegevens Berkum – DETO  2-0 (1-0)

Scheidsrechter: Gerbert Stegeman

Assistent-scheidsrechters: Stefan Brondijk en Dennis Bosgraaf

Toeschouwers: 200

Gele kaarten: Tom Koelman (DETO)  / Lars Miedema, Marc van der Meulen (Berkum)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Nick Kleen
  2. 2-0 Walter Dias Nzasi

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Jon Vossebeld (80. Marciano Stulen), Hans Matti, Ben Rienstra, Hoeseb Yakob (25. Thom ten Hove), Karlo Borghuis, Kai Wesselink, Melvin Degenaar (55. Floris Oude Nijhuis), Ferdi ter Avest

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis, Mike van Ekeren, Vince van den Anker, Marc van der Meulen, Dean Vreugdenhil (49. Maxwell van Dijk), Alex van Hoesel, Lars Miedema (73. Walter Dias Nzasi), Lars van Gerner, Nick Kleen

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe