Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Echtpaar Uilhoorn viert briljanten huwelijk

Henry en Aafke Uilhoorn 65 jaar getrouwd.

VROOMSHOOP – Op zaterdag 30 september vierden Henry en Aafke Uilhoorn een uitzonderlijke mijlpaal: hun 65e huwelijksverjaardag. Deze bijzondere reis begon op dezelfde dag in 1958, toen ze elkaar eeuwige trouw beloofden in het gemeentehuis van het Groningse Bierum. Ter ere van deze prachtige gelegenheid bezocht burgemeester Hans Broekhuizen het echtpaar. Extra bijzonder, omdat de burgemeester in diezelfde omgeving is opgegroeid. Dit gaf hen de gelegenheid om af en toe over te schakelen op het Gronings dialect.

Henry (92) en Aafke (88) Uilhoorn, beiden geboren in het Groningse Spijk, verhuisden één dag na hun huwelijk naar Vroomshoop. Henry heeft tot aan zijn pensioen als Hoofd Financiën gewerkt bij de gemeente Den Ham. Aafke zorgde voor het welzijn van hun gezin. Samen brachten ze drie kinderen groot, verwelkomden ze vier kleinkinderen en werden ze gezegend met twee prachtige achterkleinkinderen.

Vrijwilligerswerk
Na hun pensioen vulden Henry en Aafke hun dagen met avontuurlijke bezigheden en vrijwilligerswerk. Henry nam gedurende vele jaren de functie van penningmeester op zich in de gereformeerde kerk en was betrokken bij verschillende schoolbesturen, waar zijn financiële expertise en toewijding zeer gewaardeerd werden. Aafke droeg ook haar steentje bij aan de gemeenschap door vele jaren deel uit te maken van het beamerteam in de kerk.

Dankbaar
Tegenwoordig zijn de Uilhoorns nog elke week samen te vinden bij de bridgeclub, waar ze hun strategisch denkvermogen op peil houden. “In de afgelopen jaren hebben we gelachen, gehuild, avonturen beleefd en een familie opgebouwd waar we ontzettend trots op zijn”, vertelt Aafke glimlachend. “Ons geheim voor een lang en gelukkig huwelijk is simpel: liefde, begrip en altijd samen blijven lachen.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe