Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Welkome driepunter voor DETO tegen Be Quick 1887

Komende zaterdag tegen AZSV uit Aalten.  Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

VRIEZENVEEN – DETO speelde afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie in competitieverband tegen Be Quick 1887 uit Haren, roemruchte club uit het noorden des lands. Net als de Vriezenveners kwamen de Groningers een jaar of tien geleden uit in de Topklasse van het amateurvoetbal maar dan in de zondagse variant.

Na een onverwacht slechte competitiestart waarin DETO vier keer op rij nipt verloor moest het deze middag dan toch een keer gaan gebeuren. Met Karlo Borghuis, terug van een lange blessure, weer in de basis op de plaats van de geblesseerde Hoeseb Yakob en DETO talent Jon Vossebeld die terugkeerde in het centrum van de verdediging werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter De Waard uit Amsterdam. De eerste minuten van de wedstrijd waren nog wat onzeker aan DETO kant, wat in de 2e minuut leidde tot een grote kans voor de gasten die van de doellijn werd gehaald. Daarna begon DETO in de wedstrijd te groeien en kreeg de ploeg een aantal serieuze mogelijkheden, echter de inzetten van Wesselink en Rienstra konden door de gasten nog worden geblokt. Rond het half uur sloeg DETO twee keer toe. Eerst was het Kai Wesselink die de bal panklaar in de zestien kreeg aangeleverd en geen fout maakte: 1-0. En een paar minuten later leverden Wesselink en Rienstra na een mooie opgezette aanval de bal af bij de vrijstaande Ferdi ter Avest die raak prikte in de verre hoek: 2-0. Ook na deze goals kreeg DETO volop mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, echter de ruststand bleef steken op 2-0.

Na de thee verzuimde DETO wederom om de genadeklap uit te delen aan de gasten want de ploeg kreeg opnieuw een aantal 100% kansen die niet werden benut. En dan gaat zoals altijd een oude voetbalwet in werking en valt de goal aan de andere kant. Hugo Stoker was er na een hoekschop als de kippen bij om vanuit de kluts de bal hard binnen te schieten: 2-1. En uiteraard leverde dit tegendoelpunt nog een kwartiertje billenknijpen op voor alles en iedereen bij DETO. Maar na 90 minuten won DETO dan toch de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en kreeg de ploeg die er deze middag het meeste recht op had de drie punten bijgeschreven. Het vertoonde spel tegen Be Quick geeft de staf en supporters ongetwijfeld vertrouwen richting de komende wedstrijden waarbij als verbeterpunt geldt het nog beter benutten van de gecreëerde kansen.

Door de broodnodige overwinning stijgt DETO weer een aantal plekjes op de ranglijst en kan het met vertrouwen toewerken naar de volgende thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen AZSV uit Aalten.  Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens DETO  – Be Quick 1887 2-1  (2-0)

Scheidsrechter: Peter de Waard

Assistent-scheidsrechters: Bryan de Groot en Nick Poelenjee

Toeschouwers: 300

Gele kaarten: geen

Scoreverloop:

  1. 1-0 Kai Wesselink
  2. 2-0 Ferdi ter Avest
  3. 2-1 Hugo Stoker

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Jon Vossebeld, Tom Koelman, Hans Matti, Tim Bongers, Ben Rienstra, Karlo Borghuis, Melvin Degenaar, Kai Wesselink (75. Floris Oude Nijhuis), Ferdi ter Avest (85. Mats Knol)

Opstelling Be Quick 1887: Stein Barkhuis, Yoran Cats, Hugo Stoker, Marshelon Pourier, Sil Kramer, Nagesh Amatsaleh (83. Sven van der Velde), Joris Reiziger (83. Julian Vos), Darren Wevers (58. Gelo Windster), Robbin van Kooten, Jesper de Backer (58. Guus Broekema), Mark Versteegen

Foto: Wim van ’t Einde

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe