Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Nog geen ommekeer voor DETO bij TVC’28

Komende zaterdag is Be Quick 1887 uit Haren de tegenstander. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

VRIEZENVEEN – DETO speelde afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie in competitieverband tegen TVC’28 in Tubbergen. De club uit de naburige gemeente is deze competitie meer dan uitstekend begonnen, nadat men afgelopen seizoen op de laatste speeldag kampioen werd en promoveerde naar de vierde divisie. Dit in tegenstelling tot DETO, dat na twee top vijf klasseringen in de afgelopen twee seizoenen hoge verwachtingen koesterde, echter deze tot op heden nog geen moment waarmaakt en daardoor in de staart van de ranglijst bivakkeert.

Op een sfeervol en druk sportpark “De Grote Moat” was de start van de wedstrijd prima voor DETO, waar Tom Koelman terugkeerde in de basisopstelling. Al na acht minuten werd een afgeslagen hoekschop door Hoeseb Yakob binnen gewerkt waarbij de bal onderweg nog van richting werd veranderd: 0-1. Ook in de fase daarna waren er kansjes over en weer waarbij namens DETO Floris Oude Nijhuis en Hans Matti het dichtst bij de 0-2 waren. Echter in plaats van de 0-2, kwamen de gastheren net voor de thee op gelijke hoogte toen Sten Knol een hoge bal niet goed verwerkte en Okke Schepers kon profiteren: 1-1. De tweede helft was amper begonnen of TVC sloeg na een hoekschop opnieuw toe toen Mart Groothuis vanuit de kluts zomaar de 2-1 op het bord zette en DETO weer eens in de achtervolging moest. De ploeg speelde gaandeweg de tweede helft steeds verder naar voren, ook met het risico op de definitieve knock-out, echter het voetballende overwicht werd onvoldoende goed uitgespeeld om nog de gelijkmaker te produceren. Smet op de wedstrijd was de domme actie van Ümran Zambak die de gefrustreerde spits de rode kaart opleverde in de slotminuut van de wedstrijd.

En zo kan het sprookje in Tubbergen nog even voortduren en staan de buren uit Tubbergen na een uitstekende serie samen met VVOG bovenaan in de vierde divisie. DETO blijft door de nederlaag in de onderste regionen en moet proberen om daar de komende weken weg te komen door een goede serie neer te zetten en zo de ommekeer te bewerkstelligen. Aan de technische staf de uitdaging om een betere formule te vinden na inmiddels vier nederlagen op rij. Te beginnen komende zaterdag tegen alweer een nieuwe tegenstander, namelijk Be Quick 1887 uit Haren. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens TVC’28 – DETO  2-1  (1-1)

Scheidsrechter: Mitchell van Laar

Assistent-scheidsrechters: Romy Vermeer en Floris Smit

Toeschouwers: 800

Gele kaarten: Hans Matti, Mert Baglar (DETO) / Okke Schepers, Stefan Huiskes (TVC’28)

Rode kaart: Ümran Zambak (DETO)

Scoreverloop:

  1. 0-1 Hoeseb Yakob
  2. 1-1 Okke Schepers
  3. 2-1 Mart Groothuis

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol (77. Ümran Zambak), Hans Matti, Tim Bongers (83. Mats Knol), Ben Rienstra, Hoeseb Yakob,, Melvin Degenaar, Floris Oude Nijhuis (46. Kai Wesselink), Ferdi ter Avest

Opstelling TVC’28: Wouter Goos, Koen Fleer, Wessel Hofste (90+ Jeffrey Huizinga), Jelle Leenders, Okke Schepers (65. Thijs Koopman), Stefan Huiskes (73. Maarten Booijink), Joren Bosch, Niek Staarink (46. Mart Groothuis), Marijn Frons, Daan Geerts (73. Stef Snijders), Sam Holsink

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe