Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Valse start breekt DETO op tegen VVOG Harderwijk

Volgende week derby in Tubbergen tegen TVC’28. Aftrap op “De Grote Moat” , om 18.00 uur

HARDERWIJK – DETO speelde zaterdagmiddag tegen oude bekende VVOG Harderwijk. De Harderwijkers, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3e divisie zijn het seizoen goed begonnen en hadden de afgelopen twee wedstrijden met grote cijfers gewonnen van respectievelijk TVC’28 en Be Quick 1887. Dus DETO, dat tot nu slecht uit de startblokken kwam dit seizoen, mocht hierdoor gewaarschuwd zijn.

De ziekenboeg van DETO was net als de afgelopen weken ook deze middag nog steeds flink gevuld, waardoor het onlangs 16 jaar geworden DETO-talent Jon Vossebeld zijn opwachting mocht maken op de plek van de geblesseerde Tom Koelman in de basiself van hoofdtrainer Mark Looms.

De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg, de meeste toeschouwers zaten of stonden nog niet op hun plek of er stond al een 0-2 stand op het scorebord. Zo’n dramatische start van een wedstrijd was zelfs in het Topklasse jaar in Vriezenveen nog niet eerder vertoond. In de eerste minuut werd de bal zomaar ingeleverd op het middenveld bij VVOG waarna de Harderwijkers na een paar stations vogelvrij opdoken voor Roberto Stopel en Mats Zwart wel raad wist met de intikker: 0-1. Een minuut later werd een uithaal van een meter of twintig van Daniël van Warven totaal verkeerd ingeschat door doelman Stopel en vloog deze zomaar de verre hoek in: 0-2. Even dreigde een grote afstraffing in het verschiet te liggen, maar de thuisploeg herpakte zich knap in het restant van de wedstrijd. Zo hadden Ben Rienstra en Ferdi ter Avest in het eerste part al enorme mogelijkheden om de score weer in balans te brengen, echter Rienstra schoot geheel vrijstaand vanaf rand zestien in de handen van doelman Hoogewoning en Ter Avest raakte de bal in vrije positie van dichtbij totaal verkeerd waardoor deze over de achterlijn verdween in plaats van in het doel van de tegenstander.

In de tweede helft bracht Looms Zambak voor de geblesseerd uitgevallen Degenaar en ging de ploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er al vlot toen een handsbal in de Harderwijkse zestien bestraft werd met een penalty en Floris Oude Nijhuis deze onberispelijk binnenschoot: 1-2.  Toen ruim twintig minuten later de bal opnieuw op de stip ging na een overtreding op Ter Avest was het dezelfde Floris Oude Nijhuis die al z’n vierde treffer van dit seizoen liet noteren: 2-2. Het publiek ging er eens goed voor zitten en DETO leek “erop en erover” te gaan met nog krap twintig minuten op de klok. De ploeg ging op zoek naar meer. Grootste kans was voor Ferdi ter Avest die door debutant Jon Vossebeld met een knappe steekbal vogelvrij voor het doel werd gezet maar zijn schot in de korte hoek ternauwernood gepareerd zag worden door de VVOG-goalie. En kreeg de ploeg vervolgens, net als twee weken geleden tegen Buitenpost uiteindelijk in de ultieme slotfase het deksel op de neus toen VVOG nog leep twee keer toesloeg en de punten meenam naar Harderwijk en DETO puntloos achterliet waar het minimaal een punt had verdiend deze middag.

Ondanks wederom een nederlaag en een huidige ranglijstpositie in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen, waren er toch de nodige lichtpuntjes voor de thuisploeg. Naar verwachting zullen de komende week een aantal sleutelspelers de ziekenboeg verlaten, speelde debuterend DETO-talent Jon Vossebeld een geweldige foutloze debuutpartij waarvoor hij terecht werd uitgeroepen tot “Man of the Match” en creëerde de ploeg deze middag tegen een gerenommeerde tegenstander meer kansen dan in de voorgaande drie wedstrijd bij elkaar. Met deze perspectieven moet het voor DETO mogelijk zijn om volgende week een positief resultaat te boeken in de derby in Tubbergen tegen TVC’28. Aftrap op “De Grote Moat” is zaterdag om 18.00 uur. Komt u ook de ploeg aanmoedigen in Tubbergen ?

Wedstrijdgegevens DETO-VVOG Harderwijk  2-4  (0-2)

Scheidsrechter: Pim Weghorst

Foto: Wim van ‘t Einde

Assistent-scheidsrechters: Marius Sirbulescu en Jan Koenderink

Toeschouwers: 250

Gele kaarten: Mert Baglar (DETO) / Mike van de Laar, Mats Zwart, Manuel Hoogewoning, Jeffrey Snijders, Elikia Mbinga (VVOG)

Scoreverloop:

  1. 0-1 Mats Zwart
  2. 0-2 Daniël van Warven
  3. 1-2 Floris Oude Nijhuis (pen.)
  4. 2-2 Floris Oude Nijhuis (pen.)
  5. 2-3 Mike van de Laar

90+3  2-4  Jaylon Moi Thuk Sung

 Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Jon Vossebeld, Sten Knol, Hans Matti, Ben Rienstra, Hoeseb Yakob, Mats Knol, Melvin Degenaar (46. Ümran Zambak), Floris Oude Nijhuis (88. Tom Koelman), Ferdi ter Avest

Opstelling VVOG: Manuel Hoogewoning, Jeffrey Snijders, Floris Mulder, Elikia Mbinga, Mike van de Laar, Mats Zwart (62. Jaylon Moi Thuk Sung), Daniël van Warven (77. Khalid Tadmine), Eliam Mbinga, Joshua Patrick, Max Leeflang (90. Bruce Lücke), Ferdi van Looy

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Rosita & Club 68
Klokken Van Las Palmas
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe