Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Uitslagen jongedierenkeuring 2023 van HPKV Den Ham

Foto: Keurmeester de Vries keurt een Nederlandse Hangoor Dwerg in de kleurslag Chinchilla Bont, de beoordeling wordt genoteerd door J. Hierink.

DEN HAM –  Onlangs hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Ruim 110 mooie dieren werden gekeurd, alle waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door drie keurmeesters, alleen voor konijnen daar dit jaar i.v.m. de door vogelgriep beperkende maatregelen helaas geen hoenders mochten worden gekeurd.

Voor de konijnen keurmeesters was het een leuke taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen.

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester Jipping koos een Tan van H. Wermink als mooiste dier. Fokker J. Boers scoorde met een Nederlandse Hangoor Dwerg de tweede plaats. Dafne Kamphuis mocht met haar mooiste Nederlandse Hangoor Dwerg de jeugdprijs mee naar huis nemen.

Keurmeester de Vries gaf de meeste punten aan B. Kuiper met een Vlaamse Reus. Daarop volgde F. Bulder met een witte Rex als mooiste op 1 na met een zeer klein verschil. Een jeugdkampioen had de Vries niet daar hij geen dieren van jeugdleden in zijn keuring had.

Keurmeester van Amersvoort-Nijenhuis gaf de eerste prijs aan G. Boerman met zijn Vlaamse Reus. De 2e prijs gaf zij aan N. Kamphuis met haar prachtige Kleurdwerg. De jeugdprijs werd door van Amersvoort-Nijenhuis uitgereikt aan Jelbert Olthof met zijn Vlaamse Reus.

Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.

 

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Bertus Oet Almelo
Als Ie Gin Tand In De Ba...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe