Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vroomshoopse DorpsKwizz nieuw en uitdagend

VROOMSHOOP – Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk broedde al langer op plannen voor een eigen DorpsKwizz. In andere plaatsen, zoals Laren, Heeze en ’t Loo is dat een fenomenaal succes gebleken met een massale deelname van de inwoners. Nu gaat dat ook in Vroomshoop gebeuren en wel op de vrijdagavonden 22 en 29 november 2019 in Het Punt.

Allerlei thema’s komen dan voorbij zoals sport en spel, verkeer en reizen, muziek, cultuur, Vroomshoopse actualiteit en lokale historie. En wat te denken van ‘Ontdek je plekje’, bekende Vroomshopers, anagrammen, politiek en samenleving? Dat wordt vervat in uitdagende vragen en creatieve opdrachten. Die kunnen als team, bestaande uit 3 tot maximaal 5 deelnemers, beantwoord en uitgevoerd worden. Voor slechts € 15,00 per team kan al deelgenomen worden. Via de website www.dorpskwizzvroomshoop.nl kan iedereen zich vanaf nu opgeven. Er worden veel teams met familieleden, vrienden en vriendinnen, bedrijven, (sport)verenigingen, straten en buurten verwacht.

Met de uitdagende Vroomshoopse DorpsKwizz wordt het nooit saai, integendeel. Er wordt veel met visueel beeldmateriaal gewerkt. Naast kennis over het vroegere en zeker ook het huidige Vroomshoop zijn ook veel algemene vragen. Die kennis en de getoonde creativiteit worden beloond met mooie prijzen. Het belangrijkste is natuurlijk het plezier dat de teams onderling en samen met andere teams eraan beleven.

De eerste avond op 22 november 2019 in Het Punt staat in het teken van de vragenronde en dan is het zaak om zoveel mogelijk te scoren als team. Op de tweede avond op vrijdag 29 november 2019 zijn er nog hele leuke doe-opdrachten in en rondom Het Punt en kunnen de laatste bonuspunten behaald worden. Aan het eind van die finaleavond wordt de einduitslag bekend gemaakt. Dan wordt bekend welk team de slimste mensen van Vroomshoop en/of Geerdijk herbergt en wordt ook de felbegeerde wisselbeker uitgereikt. Live muziek van een band ontbreekt niet bij de finale op 29 november en dat wordt zeker een supergezellige afsluiting.

Het gehele jaar is een schatkist van de Vroomshoopse DorpsKwizz met het opschrift ‘Kennis is macht’ op meerdere locaties in het dorp te ontdekken en zijn er leuke acties. Daarbij zijn lokale geluidsvragen, om iedereen op te warmen voor de onvergetelijke Vroomshoopse DorpsKwizz.
De Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk heeft enkele creatieve Vroomshopers bereid gevonden om samen deze DorpsKwizz voor te bereiden. Deze primeur van de Vroomshoopse DorpsKwizz past perfect in een waar jubeljaar van het Kanaaldorp. Vroomshoop zelf bestaat 160 jaar, Levend Vroomshoop 10 jaar en de Dorpsraad is 5 jaren jong. Volop reden om een mooi feestje te bouwen met als sluitstuk de Vroomshoopse Dorpskwizz.

Op de website http://www.dorpskwizzvroomshoop.nl en op Facebook en Twitter is de komende tijd het nodige over de eerste Vroomshoopse DorpsKwizz terug te vinden. Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk rekent erop dat veel inwoners van Vroomshoop en ook Geerdijk zich de komende tijd met teams opgeven. Er kunnen maximaal 75 teams meedoen en daarbij geldt: vol is vol.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe