Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Zonnebloem viert 60-jarig jubileum

Op de foto: de heer Smiet en mevrouw Zeldenthuis.

AADORP/VRIEZENVEEN/WESTERHAAR – Op woensdag 13 september viert de lokale afdeling (Aadorp, Vriezenveen en Westerhaar) haar 60-jarige bestaan. Om dit te vieren willen we graag iedereen uitnodigen die tot de doelgroep van de zonnebloem hoort. Dit is iedereen met een lichamelijke beperking en die daardoor minder mobiel is. We willen deze mensen even een dag in het zonnetje zetten. Elk jaar vieren wij dit op de zogenaamde Zonnedag maar dit jaar gaan we extra uitpakken en er weer een gezellige middag van maken. Dit jaar hebben we als locatie gekozen voor ijsbaan de Eendracht aan de Geesterenseweg 11 in Vriezenveen.

Opgave dient voor 5 september te gebeuren bij Nicolien Sand per e-mail jfm.sand@gmail.com of telefonisch op 0546-565008 na 18 uur. De entree is deze keer gratis. Er zal een warm en koud buffet zijn zodat u thuis niet meer hoeft te eten. Verder staat er een optreden van de Olde Deerns op het programma en is er koffie met iets lekkers en is ook een drankje hierbij inbegrepen. Er is ondertussen genoeg tijd om een praatje te maken. De middag zal duren van 14:00 tot 18:30 uur. Vervoer dient zoveel mogelijk zelf te worden geregeld. U kunt eventueel gebruik maken van de regiotaxi of van ‘Automaatje’ (bel hiervoor naar 0683878151 uiterlijk 2 dagen van tevoren). Verder geldt voor de middag vol = vol. Dus geef tijdig op!

Graag willen we ook nog even stilstaan bij het werk van de Zonnebloem. De lokale afdeling Aadorp, Vriezenveen en Westerhaar heeft in de afgelopen 60 jaar vele activiteiten georganiseerd voor de gasten van de Zonnebloem en bovendien ook vele bezoekjes afgelegd aan haar gasten. Echter het aantal gasten dat gebruikt maakt van de Zonnebloem is wel behoorlijk teruggelopen. Vroeger waren er wachtlijsten voor gasten om gekoppeld te worden aan een vrijwilliger. Dat is echter al jaren niet meer zo. Het is dan ook nog de vraag of de afdeling op deze manier door kan blijven gaan. Er is al een aantal jaren een tekort aan bestuurders. Hiervoor zijn wel wervingsacties geweest maar dat heeft tot nu toe nog niks opgeleverd. Momenteel wordt er daarom hard nagedacht over een oplossing.

De kerntaak van de zonnebloem is om mensen met een lichamelijke beperking in contact te brengen met een bezoekvrijwilliger zodat deze mensen thuis kunnen worden bezocht om samen bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken of een wandeling te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld mevrouw Zeldenthuis die al jaren regelmatig een bezoekje krijgt aan huis van de heer Smiet. In de loop der jaren is zo een mooie vriendschap ontstaan. Mevrouw Zeldenthuis kijkt altijd weer uit naar een bezoekje. Ze zorgt dan voor wat lekkers bij de koffie en ze maken dan een gezellig praatje over van alles en nog wat. De heer Smiet vindt het belangrijk om wat voor de medemens te kunnen beteken en Mevrouw Zeldenthuis vindt het fijn om met iemand te kunnen kletsen. Zo zijn ze in het verleden dus door de Zonnebloem aan elkaar gekoppeld. Op de foto: links de heer Smiet en rechts mevrouw Zeldenthuis.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Joly & Terry West
Magdalena
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe