Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Het eerlijke verhaal over drank en drugs

Deze keer werd de christelijke basisschool Shalom in Vriezenveen bezocht.

VRIEZENVEEN – Afgelopen maandag hebben de instructeurs Wilco Pekkeriet en Martin Krikken van First Aid Vroomshoop het eerlijke verhaal verteld over drank en drugs, een samenwerkingsverband met de gemeente Twenterand, Reclame totaal en First Aid Vroomshoop. Deze keer werd de christelijke basisschool Shalom in Vriezenveen bezocht.

Dit bezoek was tevens de laatste in een serie van alle deelnemende basisscholen in de gemeente Twenterand. Ook hier wisten we de aandacht van de kinderen, groep 8, 2 uur lang vast te houden.
Net als bij de voorgaande scholen zijn deze kinderen op een luchtige, niet verbiedende wijze, voorgelicht over wat er kan gebeuren als je gaat vapen, snus gaat gebruiken, energiedrankjes drinkt, alcohol gaat drinken, GHB gebruiken. Wij, Wilco en Martin, hopen dat we met onze manier van voorlichting de kinderen voldoende stof gegeven hebben om in de toekomst weloverwogen beslissingen te nemen voor wat betreft gebruik van de besproken middelen.

Ook hebben we aangegeven dat, als de leerlingen in de toekomst toch nog met vragen, problemen zitten op gebied van Drank en of Drugs, wij altijd bereikbaar blijven om samen met hen die vragen te beantwoorden en bij problemen in oplossingen te denken. Op de website van First Aid staan bijna alle drugs uitgelegd in wat ze doen, welke (bij)werking, hoelang ze werken, enz. Ook kunnen ouders, verzorgers hier tips en antwoorden op diverse vragen vinden.  De website is te vinden op firstaiddd.nl . Ja, inderdaad met 3x d

Voor de schoolvakantie gaan we nog 1x de deelnemende scholen bezoeken, om hun te vragen een eindenquête in te vullen, deze is zowel voor de kinderen als ook voor de leerkracht, en om een mooi schild per school achter te laten waarop vermeld dat deze school heeft meegedaan aan de voorlichting Drank en Drugs 2023.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
France Gall
Killimandcharo
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe