Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO start op 15 juli met de voorbereiding / Indeling 4e divisie D

De 4e divisie is in 2023-2024 een mix van zaterdag- en zondagteams.

VRIEZENVEEN – Ondanks dat de voetbalcompetities nog maar kort zijn afgelopen, begint de selectie van DETO alweer aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De spelers komen op zaterdag 15 juli voor het eerst bij elkaar voor een trainingsdag, waarna op zaterdag 22 juli al de eerste oefenwedstrijd op het programma staat tegen FC Twente-Heracles Academie O21. Het volledige oefenprogramma staat elders op deze pagina afgebeeld.

Het nieuwe seizoen in de 4e divisie start op zaterdag 26 augustus. Deze divisie ziet er na een mix met zondagteams in noordoost Nederland compleet anders uit ten opzichte van het afgelopen seizoen. DETO ziet slechts vier oude bekenden terug, te weten AZSV Aalten, Berkum, Buitenpost en SDV Barneveld. Daarnaast komen vanuit de 3e divisie de degradanten Excelsior’31 (Rijssen) en VVOG (Harderwijk). Vanuit de zaterdag 1e klasse komen de promovendi Quick’20 uit Oldenzaal, Pelikaan S uit Oostwold en Scherpenzeel. Vanuit de zondag 4e divisie komen Be Quick 1887 (Haren), Heino, Longa’30 (Lichtenvoorde) en Rohda Raalte en vanuit de zondag 1e klasse komen de promovendi TVC’28 (Tubbergen) en MASV (Arnhem).

Deze indeling voor 2023-2024 betekent concreet een vrijwel nieuwe divisie, waarbij het op voorhand moeilijk te voorspellen is hoe de krachtsverhoudingen zullen liggen.

De zaterdagclubs spelen in alle gevallen thuis op de zaterdagmiddag en wanneer er een uitduel tegen een zondagclub op de rol staat wordt het tijdstip in overleg vastgesteld op de zaterdag. Maar dat kan wel betekenen dat de wedstrijd dan bijvoorbeeld om 18.00 uur wordt gespeeld in plaats van in de middag. Zondagclubs mogen onderling de wedstrijd ook op zondagmiddag spelen.

De nieuwe indeling betekent tevens dat DETO  komend seizoen veel meer in de regio zal spelen waarbij mooie streekduels op het programma staan tegen Quick’20, TVC’28, Rohda Raalte en Heino. Uiteraard hoopt de KNVB met deze gemixte 4e divisies dat dit ook de publieke belangstelling ten goede zal komen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tony
Callow La Vita (Duitse V...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe