Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PVV over Kalkwijk Vroomshoop

De weg geeft hinder aan inwoners van Twenterand en van Hellendoorn

TWENTERAND/VROOMSHOOP – De PVV Twenterand heeft gesproken met inwoners die aan en rond de straat Kalkwijk (Vroomshoop) wonen. Over deze straat is al jaren wat te doen. Er zijn diverse malen toezeggingen gedaan door de gemeente om deze (sluip-) weg aan te pakken, maar vooralsnog is er nog niets verbeterd aan de huidige situatie. De laatste toezegging was, zo vernamen wij van onze inwoners, dat de weg in 2022 definitief zou worden opgelapt. Het probleem is dat deze weg enorm veel hinder veroorzaakt bij mensen die aan deze weg wonen, maar ook bij inwoners van de gemeente Hellendoorn. De Kalkwijk ligt immers nagenoeg op de grens Twenterand – Hellendoorn.

De volgende problemen worden ervaren:

a. Wanneer zwaar verkeer (vrachtverkeer en landbouwvoertuigen) van deze weg gebruik maakt trillen de kopjes bij onze inwoners van tafel. De trillingen zijn enorm. De Kalkwijk wordt vrij intensief gebruikt door vrachtwagens en landbouwvoertuigen. Onze inwoners vinden deze overlast onacceptabel. Hierbij komt dat ook ’s avonds en ‘s nachts zwaar verkeer gebruik maakt van deze (sluip-) weg.
b. Er wordt veel te hard gereden op het deel van de weg waar mensen wonen. Vooral door personenverkeer. Hierdoor ontstaan vaak onveilige situaties. De weg is ook zo ingericht dat verkeer van de N750 met grote snelheid de bocht om komt vliegen, omdat het begin van de Kalkwijk zeer breed is om later stukken smaller te worden.
c. De Kalkwijk is verzakt en de relatie wordt gelegd met de problematiek in het gebied Kanaal Almelo – De Haandrik.
d. Aan het begin van de Kalkwijk, komend van de N750 vanuit de richting Almelo, of zo u wilt aan het einde van de Kalkwijk, komend vanaf de Tonnendijk, is een bosschage van struiken waardoor het zicht van het verkeer, dat de N750 op wil rijden, ernstig wordt belemmerd. Het verkeer moet het fietspad oprijden om te kunnen kijken of de weg vrij is van overig verkeer.

Om aan de problemen een einde te maken zouden de volgende maatregelen genomen kunnen worden:

1. De Kalkwijk smaller maken aan de kant van de N750 zodat verkeer niet meer met hoge snelheid de hoek om kan komen.
2. De Kalkwijk opnieuw bestraten of asfalteren waarbij rekening gehouden wordt met de zwaarte van vrachtwagens en landbouwvoertuigen die van deze weg gebruik maken. Hierna zouden er geen trillingen meer mogen zijn die voor ernstige overlast zorgen.
3. De bosschage verwijderen of inkorten zodat er beter zicht ontstaat voor het verkeer dat de N750 op wil rijden.
4. Een bord plaatsen waarop staat dat de weg gesloten is voor zwaar verkeer na een bepaald tijdstip zodat de omwonenden ook kunnen genieten van hun nachtrust.

Tenslotte hebben wij nog 3 andersoortige vragen:
5. Waarom zijn de toezeggingen in het verleden om deze weg aan te pakken nog niet uitgevoerd?
6. Welke invloed hebben de problemen in het gebied Kanaal Almelo – De Haandrik op de trillingen, op de staat van de Kalkwijk zelf en op de niet nagekomen toezeggingen.
7. Heeft de gemeente Hellendoorn nog een taak in deze kwestie?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Lucas en Gea
Zonder Jou
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe