Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Provincie reageert op uitspraken rechter Kanaal Almelo-De Haandrik

Gwen subsidie voor herstel van schade aan schuren, erfverharding en andere bijkomende kosten.

ZWOLLE – De Provincie  heeft  kennisgenomen van de uitspraken van de rechter in vier zaken die door bewoners langs Kanaal Almelo-De Haandrik zijn aangespannen. Zij hebben bezwaar gemaakt tegen de hoogte van de subsidie die zij van de provincie kunnen ontvangen om de schade aan hun woning te vergoeden. Die subsidie ontvangen zij omdat uit onderzoek blijkt dat de schade niet is veroorzaakt door werkzaamheden van de provincie, maar waarbij de provincie de bewoners toch in staat wil stellen om hun schade te herstellen.

Uit de uitspraak van de rechter blijkt dat het systeem van de schaderegeling staat en dat de provincie kan uitgaan van de betrouwbaarheid van de rapporten van de schade-expert. De rechtbank gaat in deze zaken uit van de stelling van de provincie dat de schades niet veroorzaakt zijn door de provincie. Als bewoners dat in twijfel trekken dan kan dat voorgelegd worden aan een civiele rechter.

De beroepen zijn gegrond verklaard omdat de provincie naar aanleiding van de contra-expertise de schade-expert opnieuw had moeten laten reageren op schades die vergeten zijn en op de hoogte van de herstelkosten. Dit is niet gedaan en dat maakt dat de besluiten onvoldoende gemotiveerd zijn.

De rechtbank stelt daarnaast vast dat er terecht geen subsidie is verleend voor herstel van schade aan schuren, erfverharding en andere bijkomende kosten.

De provincie geeft gehoor aan de uitspraak van de rechtbank en gaat niet in hoger beroep. De uitkomsten worden ook betrokken bij lopende zaken en waar nodig zal een herstelbesluit genomen worden.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
John Spencer
Blijf Bij Mij Vanacht
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe