Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO in slotfase toch nog langs Berkum: 2-1

Volgende week zaterdag treft DETO in Aalten de nummer 5 van de ranglijst AZSV.

VRIEZENVEEN – DETO heeft zaterdag goede zaken gedaan door in de extra tijd met 2-1 te winnen van Berkum. Daar zag het echter lange tijd niet naar uit deze middag.

Berkum, ploeg in vorm, want men won de laatste vijf wedstrijden en plaatste zich daarnaast ook nog eens voor de bekerfinale in Oost, moest winnen wilde men aan kop blijven in de derde periode. DETO daarentegen kan eventueel nog een periodetitel overnemen op grond van een hoge eindklassering in de stand, maar dan moest juist Berkum niet die derde periode winnen. Kortom: beide ploegen moesten deze middag winnen om zicht te houden op een eventueel competitie toetje.

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd afgetrapt in Vriezenveen. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe, leverden veel strijd met name op het middenveld maar creëerden weinig echte goede mogelijkheden. DETO probeerde in de beginfase de dit seizoen voor het eerst in de basis gestarte Ferdi ter Avest een aantal keren te lanceren, echter de nauwkeurigheid ontbrak, of de kleine snelle aanvaller stond buitenspel. Berkum kwam na ruim een kwartier spelen uit het niets op voorsprong, toen Mike van Ekeren van afstand in vrije positie uithaalde en de bal via een DETO been zomaar in de kruising vloog: 0-1. DETO bleef het daarna wel proberen maar schoten van Sten Knol en Ferdi ter Avest misten richting of smoorden in de zestien.

Na de thee bleef DETO aandringen, had veelal het balbezit en kwam steeds dreigender voor het doel van Berkum doelman Veurink. Met nog een half uurtje op de klok probeerde DETO trainer Jürgen Schefczyk de bakens nog verder te verzetten door het brengen van drie verse aanvallend ingestelde krachten. Ferdi ter Avest dacht met een kwartier nog op de klok de 1-1 voor het inschieten te hebben toen de keeper al was gepasseerd, echter Berkum kon de bal met kunst en vliegwerk nog van de doellijn halen. Een minuut later was het dan toch raak voor DETO toen een snel genomen hoekschop door Van der Weide kort op Karlo Borghuis werd gespeeld, die de bal panklaar op het hoofd legde van de geheel vrijstaande Tom Koelman. Deze had geen moeite om de bal binnen te knikken: 1-1. DETO ging vervolgens op zoek naar de volle buit, echter grote kansen van Melvin Degenaar en Ferdi ter Avest konden niet tot doelpunt worden gepromoveerd. In de “dying seconds” van de wedstrijd leek Berkum er alsnog met de volle buit vandoor te gaan toen invaller Finn van Kommer vrijstaand de bal van dichtbij hard kon binnenschieten, maar DETO doelman Roberto Stopel met een fenomenale redding de inzet keerde met de voet. In de tegenaanval van DETO werd de opstomende Marciano Stulen aan de linkerkant hard onderuit gehaald en kreeg DETO nog een laatste vrije trap. Deze indraaiende voorzet van Karlo Borghuis kwam uiteindelijk voor de voeten van centrale verdediger Sten Knol die de bal bij de tweede paal langs Veurink werkte: 2-1. Zo liep het deze middag toch nog goed af voor DETO en pakte het in extremis de drie kostbare punten waardoor de ploeg op de vierde plaats blijft staan. Volgende week zaterdag treft DETO in Aalten de nummer 5 van de ranglijst AZSV. De Aaltenaren hebben 1 puntje minder dan DETO, dus ook hier is een driepunter nodig voor DETO om te blijven meedoen voor de prijzen.

Wedstrijdgegevens DETO – Berkum  2-1 (0-1)
Toeschouwers: 300
Scheidsrechter: Remon Tulen
Doelpunten: 17. Mike van Ekeren (0-1), 75. Tom Koelman (1-1), 90+4. Sten Knol (2-1)
Gele kaarten: Boaz Rahajaan, Derk Fuller, André Toering (teammanager) (Berkum), Tim Bongers, Coplan Soumaoro (DETO)

Opstelling DETO:
Roberto Stopel, Mert Baglar (65. Marciano Stulen), Tom Koelman, Sten Knol, Tim Bongers, Hans Matti (65. Bas Postma), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Kai Wesselink, Melvin Degenaar (65. Diego van der Weide), Ferdi ter Avest

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Frank van der Burg, Boaz Rahajaan (85. Hermen Dam), Björn Bakker (51. Ivar Nijboer), Marc van der Meulen, Mike van Ekeren, Lars van Gerner, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna (85. Derk Fuller), Giorney Rojer (67. Finn van Kommer)

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe