Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Van 1 t/m 14 mei heel Twente in het teken van water

Bezoek de rioolwaterzuivering of ontdek een van de andere groenblauwe punten in de gemeente Twenterand.

TWENTERAND –  Van 1 t/m 14 mei vinden de Twentse Waterweken plaats. In heel Twente worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de rioolwaterzuivering in Vroomshoop. Of ontdek een van de groenblauwe punten in jouw buurt met de handige kaart.

Water is van levensbelang voor mens, dier en natuur. Door klimaatverandering komen periodes van droogte en de kans op (drink)watertekorten ook in Twente steeds vaker voor. Tijdens de Twentse Waterweken leer je op een leuke manier meer over het belang van water(beheer) en klimaatadaptatie.

Open dag rioolwaterzuivering Vroomshoop
Benieuwd hoe waterschap Vechtstromen jouw afvalwater schoonmaakt? Kom dan op zaterdag 6 mei tussen 10.00 en 14.00 uur naar de rioolwaterzuivering in Vroomshoop. Tijdens een rondleiding worden al jouw vragen over het zuiveren van afvalwater beantwoord. Ook kunnen kinderen onder leiding van vrijwilligers proefjes doen, knutselen en een eigen zuivering bouwen. Locatie van de rioolwaterzuivering is De Sluis 20 in Vroomshoop.

12 groenblauwe punten in Twenterand
De kaart met 12 groenblauwe punten geeft een inkijkje in wadi’s, zuiveringen, pompgemalen, waterbergingsvijvers, mooie natuur en nog veel meer. Want er stroomt heel wat water door onze sloten, kanalen, vijvers, beken en het riool. Wethouder Arjan Hof: “Deze kaart laat 12 locaties zien waar we werken met water. Want er gebeurt veel in onze gemeente! Met wadi’s, rioolwaterzuiveringen, bergingsvijvers en afgekoppelde regenpijpen zorgen we ervoor dat we water op een goede manier zuiveren, afvoeren of juist bewaren voor als het lang droog is.” Benieuwd naar een van de groenblauwe punten in jouw buurt? Bekijk de kaart via www.twenterand.nl/waterweken.

Twentse Waterweken
De Twentse Waterweken zijn een initiatief van de Twentse gemeenten, waterschap Vechtstromen, provincie Overijssel en Vitens. De Twentse Waterweken sluiten aan op de landelijke Week van Ons Water. Ga naar www.groenblauwtwente.nl/waterweken voor een overzicht van alle andere activiteiten in Twente.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tehk Pfeif
Ein Ding Mit Pfiff
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe