Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO onderuit bij Swift: 2-0

Door deze nederlaag kan DETO de eventuele nacompetitie aspiraties voorlopig opbergen.

AMSTERDAM – DETO ging zaterdag voor de derde keer dit seizoen richting Amsterdam. In de schaduw van het Olympisch Stadion was de nummer 2 van de ranglijst avv Swift de tegenstander. Voorgaande wedstrijden tussen Swift en DETO waren altijd spannend en vaak doelpuntrijk. Zo eindigde vorig seizoen de wedstrijd in Amsterdam in 4-4 en werd Swift op 12 november in Vriezenveen met 4-1 aan de zegekar gebonden.

Deze middag zou DETO goede zaken kunnen doen en weer kunnen aanhaken bij Swift. Maar dan moest er uiteraard wel gewonnen worden. De supporters, die hadden er in elk geval zin in. Zo was er al een delegatie van de Supportersvereniging op vrijdag in Amsterdam gesignaleerd en ook op zaterdag ging er een volle supportersbus richting de hoofdstad.

DETO startte voortvarend met al twee prima mogelijkheden in de eerste minuut toen Kai Wesselink de doelman op zijn pad vond en Bas Postma de rebound hoog over het doel schoot. Echter, daarna was het even gedaan met Vriezenveense aspiraties. In de 4e minuut was het Swift-spits Bas Buimer die namens de Amsterdammers de bal bij de tweede paal kon binnenwerken bij de eerste de beste Amsterdamse aanval : 1-0. In de fase daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht, echter DETO kon deze middag moeilijk z’n stempel drukken op het middenveld en kwam daardoor moeizaam tot kansen terwijl Swift slim loerde op de omschakeling. Na ruim een half uur verdubbelde Swift de voorsprong middels een aanval over de rechterkant waarbij Sammy Gemmel kon afronden: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze probeerde Jürgen Schefczyk met een iets andere bezetting de bakens te verzetten met Diego van der Weide en Mert Baglar in de ploeg voor Sten Knol en Bas Postma. Maar ook met de vernieuwde bezetting kwam DETO deze middag slechts sporadisch voor het Amsterdamse doel. Met nog een half uur te spelen kwam de van een wereldreis teruggekeerde Ferdi ter Avest in het veld evenals Marciano Stulen als vervangers voor Tim Pothast en Hans Matti om in de slotfase te proberen de aansluitingstreffer te forceren. Echter het wilde deze middag niet lukken en ook Swift speelde een zeer gedegen partij waarbij het vrijwel niets weggaf en zo een terechte 2-0 overwinning op DETO boekte.

Door deze nederlaag kan DETO de eventuele nacompetitie aspiraties voorlopig opbergen. Een seizoens-toetje is in theorie nog mogelijk indien Swift de 3e periode wint en DETO de huidige 4e plaats kan vasthouden. Maar dan zullen wel alle resterende vier wedstrijden in winst moeten worden omgezet. Te beginnen op zaterdag 6 mei, als Berkum in Vriezenveen de tegenstander is. Komend weekend is er geen competitievoetbal.

Wedstrijdgegevens avv Swift – DETO  2-0  (2-0)

Scheidsrechter: John Kraak

Assistent-scheidsrechters: Rene Broekman en Justin Voppen

Toeschouwers: 150

Gele kaarten: Sten Knol, Bas Postma (DETO) / Floris Burgers, Charlie Nagarkar (Swift)

Rode kaarten:  Hoeseb Yakob  2x geel (DETO)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Bas Buimer
  2. 2-0 Sammy Gemmel

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Tim Bongers, Tom Koelman, Sten Knol (46. Mert Baglar), Hans Matti (62. Marciano Stulen), Hoeseb Yakob, Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Kai Wesselink, Bas Postma (46. Diego van der Weide), Tim Pothast (62. Ferdi ter Avest)

Opstelling avv Swift: Reno van der Meer, Teun van Zweeden, Daan Siegerist (90. Tom Enthoven), Samu Siemens-Brega, Floris Burgers, Fidel Yilmaz (90. Bram van der Heijden), Daan Driever (82. Charlie Nagarkar), Sammy Gemmel (68. Bas Maljaars), Raj van Pareren, Carlos Groen, Bas Buimer

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Lars Berghagen
Ding Dong
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe