Close this search box.
luister live
Search

DETO krijgt te weinig op bezoek bij Ajax

DETO speelt de eerstvolgende wedstrijd op 15 april thuis tegen CSV Apeldoorn. Aftrap om 14.45 uur.

AMSTERDAM – DETO ging afgelopen zaterdag, inclusief een volle supportersbus, voor het eerst in de historie op bezoek bij de amateurs van Ajax. In de schaduw van de Johan Cruyff Arena werd de wedstrijd gespeeld op een regenachtig Sportpark “De Toekomst”. DETO had nog wat recht te zetten in Amsterdam want de thuiswedstrijd ging destijds enigszins geflatteerd met 1-3 verloren.

De beginfase van de wedstrijd was voor DETO dat brutaal het initiatief nam echter zonder dat dit tot grote kansen leidde. Dit gold tevens voor Ajax dat ook weinig creëerde. In het eerste half uur van de wedstrijd werd er door beide ploegen met name strijd geleverd op het middenveld. Richting de thee kwamen er dan toch de eerste spaarzame kansen. Ajax spits Rydell Poepon kon na 33 minuten van dichtbij de hoek uitzoeken, maar DETO mocht van geluk spreken dat hij het vizier niet helemaal scherp had. Een paar minuten later bood Coplan Soumaoro een niet te missen kans aan Bas Postma, die helaas voor DETO tegen de goed uitkomende doelman Ruben Zandwijken schoot. Op slag van rust was het weer Poepon die een voorzet met z’n hoofd naar de verre hoek stuurde, maar hier hield Roberto Stopel met een prachtige safe zijn doel schoon. In de tegenaanval leek Melvin Degenaar de bal zomaar mee te kunnen nemen in het Ajax doel, echter de bal caramboleerde bij het laatste zetje over het lege doel. Zo werd de thee bereikt met een 0-0 stand die recht deed aan de kansenverhouding en die net zo makkelijk 2-2 had kunnen zijn.

Na rust was het Ajax dat al na vijf minuten de wedstrijd openbrak toen de ploeg uitbrak over rechts en Tim van Roemburg de voorzet achter Stopel kon schieten: 1-0. Dit was het signaal aan DETO dat het nog meer aanvallend moest komen. En dat deed de ploeg dan ook. Met nog 30 minuten op de klok wisselde Jürgen Schefczyk waarbij Diego van der Weide en Kai Wesselink in de ploeg kwamen voor Melvin Degenaar en Tim Pothast. De ene kans na de andere werd gecreëerd echter op één of andere wijze wilde de bal er deze middag niet in voor DETO.

Ajax zat de laatste 30 minuten in de verdrukking waarbij de ploeg er veel aan deed om DETO uit de wedstrijd te halen. Zo werd Ajax assistent trainer Cameron met twee gele kaarten weggestuurd nadat hij een extra bal in het veld gooide toen DETO gevaarlijk uitbrak nadat een Ajacied was blijven liggen in de DETO zestien.

Tim Bongers was namens DETO het dichtst bij de gelijkmaker toen een kopbal op de kruising belandde. Echter het zat er deze middag helaas niet in voor DETO, ook niet nadat zelfs Tom Koelman en Marciano Stulen meegestuurd werden naar de frontlinie in een alles-of-niets poging op een gelijkspel. Nadat scheidsrechter Ter Brake 10 minuten extra tijd bij had getrokken, stapte DETO, dat 90 minuten uitstekend voetbal had gespeeld en voor elke meter had gestreden, met lege handen van het veld, daar waar het minimaal een punt had verdiend. Soms zit het mee, soms zit het tegen…

De ploeg bleef ondanks de nederlaag en door de uitslagen op de andere velden wederom op de 4e plaats van de ranglijst staan, echter deed door deze nederlaag wel slechte zaken in de 3e periode. In het komend Paasweekend wordt er niet gevoetbald. DETO speelt de eerstvolgende wedstrijd op 15 april thuis tegen CSV Apeldoorn. Aftrap in Vriezenveen om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Ajax (amateurs) – DETO 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Erik ter Brake
Assistent-scheidsrechters: Bryan de Groot en Menno Tinge
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Tom Koelman (DETO) / Guilliano With, Dico Koppers, Serghino Sanches (Ajax)
Rode kaarten: Sergio Cameron (assistent trainer Ajax) (2x geel)