luister live
Search

DETO verzuimt te winnen in Utrecht

DETO speelt komende zaterdag thuis tegen hekkensluiter HZVV uit Hoogeveen.

UTRECHT – DETO ging afgelopen zaterdag naar het sportpark “Wesley Sneijder” in Utrecht om de subtopper te spelen tegen het één plek op de ranglijst hoger staande DHSC. Waar DETO een week eerder fluitend met 5-0 won van Flevo Boys, daar hadden de Utrechters een 5-1 nederlaag moeten slikken in en tegen Huizen.  DETO, waar Roberto Stopel en Coplan Soumaoro terugkeerden in de basiself, mocht dus beducht zijn op een ploeg die iets recht te zetten had.

DETO greep brutaal het initiatief op de echte grasmat en drong de thuisploeg bij vlagen ver terug op de eigen helft. Toch was in de omschakeling de eerste kans van de wedstrijd voor DHSC toen Emre Bal van dichtbij op de voeten van de reddende Stopel schoot. Even later leek DETO op voorsprong te komen, echter de kopbal van Bas Postma, na een hoekschop op maat van Karlo Borghuis, kon nog net door een Utrechter verdediger van de lijn worden gehaald. Met nog een kleine 10 minuten op de klok in de eerste helft profiteerde DHSC optimaal toen Tim Bongers geblesseerd naar de kant was gegaan. Yassine Tekfaoui zag op links de ruimte liggen tegen het tijdelijke tiental van DETO en krulde de bal van grote afstand fraai in de verre bovenhoek: 1-0. DETO leek even van slag na deze goal, echter herpakte zich toch. Melvin Degenaar was nog het dichtst bij de gelijkmaker toen hij met een kopbal net voor de rust de lat raakte.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. DETO dat aandrong en joeg op de gelijkmaker en DHSC loerend op de snelle omschakeling. Die gelijkmaker kwam er al vrij snel in de tweede helft toen Sten Knol bij een hoekschop duidelijk met twee handen werd weggetrokken uit de spelsituatie en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Bas Postma maakte ondanks het theater van de Utrechter keeper geen fout en schoot z’n 15e doelpunt van dit seizoen binnen: 1-1. Toen Postma even later neerging in de zestien kreeg DETO geen tweede strafschop maar DHSC wel de zoveelste gele kaart voor aanhoudend commentaar op de prima leidende scheidsrechter Van Dijk. Het laatste half uur leek het alsof DHSC de spreekwoordelijke pijp toch wat leeg had,  en kreeg DETO een aantal uitstekende mogelijkheden op de voorsprong, echter steeds was het doelman Willemse of de defensie onder leiding van Berry van ’t Land die soms met gevaar voor eigen leven de Vriezenveense aanvallen onschadelijk maakten. Met nog een kwartier op de klok werd het even doodstil op het sportpark toen Melvin Degenaar neerging na een ongelukkige botsing en geblesseerd raakte aan z’n hoofd. Door adequaat ingrijpen van de medische staf kon erger worden voorkomen en kon de wedstrijd, nadat deze een kleine 10 minuten was gestaakt weer worden hervat. Ook na de hervatting, waarbij Diego van der Weide in de ploeg kwam voor Degenaar (die na een medische check wel weer met de bus terug mocht reizen naar Vriezenveen), waren de beste kansen voor DETO. Helemaal toen DHSC door een tweede gele kaart voor Dahmani met 10 man kwam te staan, echter gescoord werd er niet meer. En zo eindigde deze subtopper in een 1-1 gelijkspel, waar de thuisploeg het meest tevreden mee mocht zijn gezien de kansenverhouding deze middag en DETO feitelijk 2 punten liet liggen in Utrecht.

DETO speelt komende zaterdag thuis tegen hekkensluiter HZVV uit Hoogeveen. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens DHSC -DETO 1-1  (1-0)

Scheidsrechter: Kenneth van Dijk

Assistent-scheidsrechters:  Nick Groenbroek en Iwan Larijn

Toeschouwers: 300

Gele kaarten: Rodney Sneijder, Berry van ’t Land, Kerem Cifci, Baggio roberto Wallenburg (allen DHSC)

Rode kaart: Fouad Dahmani (2x geel)  (DHSC)