luister live
Search

DETO snel klaar met Flevo Boys: 5-0

DETO  gaat komende zaterdag op bezoek bij de nummer 3: DHSC in Utrecht.

VRIEZENVEEN – DETO beleefde de afgelopen weken een mindere fase en was wel weer eens toe aan een succesje. Dat kwam er, en hoe. Tegen laagvlieger Flevo Boys haalde DETO op eigen veld flink uit. Met een op sommige plaatsen aangepaste basiself, Mert Baglar was afwezig in verband met hulpwerkzaamheden in Turkije, Mats Knol speelde in plaats van Coplan Soumaoro, en met Mart Nieuwenhuis in het doel voor de geschorste Roberto Stopel, was de start goed van DETO.

Melvin Degenaar scoorde al na 8 minuten de 1-0 nadat hij vrij voor de doelman kwam na goed doorzetten van Mats Knol en even later was het Kai Wesselink die fraai raak schoot vanaf de linkerkant nadat Melvin Degenaar vanaf de rechterkant zichzelf lanceerde en de bal via Bas Postma bij Wesselink bracht. Wesselink maakte kort daarna zijn tweede uit een rebound na een inzet van Bas Postma en dat betekende dat de thuisploeg na een kwartier al in een riante zetel kon plaatsnemen. DETO drukte nog verder door in de eerste helft toen Bas Postma raak kopte na een perfecte voorzet op maat van Karlo Borghuis na een hoekschop. Dit betekende een royale 4-0 ruststand voor DETO.

Wie na de rust dacht dat het doelpuntenfestijn verder zou gaan kwam bedrogen uit. Beide ploegen geloofden het wel en na een minuut of zeventig was het nog eens Postma die de eindstand bepaalde op 5-0 nadat Hans Matti hem een niet te missen kans bood na knap voorbereidend werk. DETO-doelman Mart Nieuwenhuis kende ook een goed optreden deze middag . Hij redde een aantal keer knap op de spaarzame kansjes van Flevo Boys.

DETO handhaaft zich door deze ruime overwinning op de 4e plaats in de 4e divisie B en gaat komende zaterdag op bezoek bij de nummer 3 DHSC in Utrecht. De Utrechters kregen deze speelronde met 5-1 een pak slaag in en tegen Huizen en zullen komende zaterdag ongetwijfeld iets recht willen zetten voor eigen publiek. DETO mag alvast gewaarschuwd zijn. Aftrap in Utrecht is al om 14.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO – Flevo Boys  5-0  (4-0)

Scheidsrechter: De heer R. Tulen

Assistent-scheidsrechters:  de heren J. Engbers en E. Schoolderman