luister live
Search

Den Ham – Vr. Boys: “Vraag het mij niet”

“Vraag het mij niet” was het antwoord van de spelers van Den Ham op de vraag hoe het echec tegen de buren uit Vroomshoop mogelijk was.

De ruim 700 aanwezig toeschouwers die op de derby waren afgekomen zagen geen moment de strijd op het veld die kenmerkend was in het verleden bij deze wedstrijd. En daar hoefden de spelers van de Boys niet eens diep voor te gaan. De Boys voetbalden een prima partij, wisten elkaar goed te vinden. De Hammenaren waren onmachtig deze wedstrijd. Reeds na 4 minuten keek Den Ham tegen een achterstand aan toen de compleet vrijstaande rechtsback Jesper Derks een hoekschop vanaf de linkerkant binnen kopte. Het gemis van lengte in de Hammer verdediging, door de afwezigheid van de geschorste Jorn Veldhuis en de gestopte Tom Hallink lieten zich hierbij voelen.

Vanaf dat moment liep Den Ham achter de feiten aan. De hele eerste helft werd er nagenoeg geen kans gecreëerd.  Na de pauze zou je dan strijd mogen verwachten van het Hammer keurkorps. Het bleef echter een slappe vertoning van de mannen van trainer Weghorst. De Hammer supporters hoopten dat hun favorieten in de tweede helft uit een ander vaatje gingen tappen. Het was echter de Vroomshoopse aanhang, die al in de 46ste minuut kon juichen voor een doelpunt. Linker vleugelspits Juliën Derks wervelde weer eens langs meerdere tegenstanders en vond vanaf de achterlijn medespeler Jos Hutten op rand van de zestien. Met links werd de bal ineens genomen, die langs keeper Jeffrey Ekkel in de linker bovenhoek belandde: 0-2.

Daarna kreeg de wedstrijd veel weg van de laatste thuiswedstrijd tegen FC Meppel toen Den Ham ruim wist te winnen en elk schot bijna een doelpunt werd. Nu was het de Boys die superieur waren op het veld. Bij de weinige kansen die Den Ham wist te creëren stond de uitstekende doelman Chiel Sickman zijn mannetje.

Door doelpunten van Tom Pierik, Jordy Hams en opnieuw Jos Hutten liepen de Boys uit naar een geen eens geflatteerde 0-5 voorsprong, die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen.

De komende 2 weken waarin er geen competitiewedstrijden zijn gepland wegens de voorjaarsvakantie heeft Den Ham om de scherven te lijmen om te proberen rechtstreekse degradatie te voorkomen. Dat er dan qua inzet uit een ander vaatje dient te  worden getapt is over duidelijk.