Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Replica turfschuit onthuld in De Pollen

De turfschuit is een mooi symbool van de historie van De Pollen.

DE POLLEN – In het dorp De Pollen, een van de kleine kernen dat deel uitmaakt van de gemeente Twenterand, is afgelopen zaterdag een replica op ware grootte van een turfschuit onthuld. Het maken van de turfschuit was een initiatief van de vereniging Plaatselijk Belang De Pollen / West-Geesteren.

Het eerste idee hiervoor ontstond al in 2010. Enkele jaren later is gestart met de bouw door een aantal vrijwilligers onder de bezielende leiding van bouwmeester Egbert Slot. Nadat de boot gereed was heeft ze enkele jaren in een boerenschuur gelegen omdat corona roet in het eten gooide en er nog geen plek beschikbaar was waar de boot definitief kon liggen. De onthulling is de afsluiting van een lange periode. Dit memoreerde Janine Meijer, voorzitster van Plaatselijk Belang, in haar welkomstwoord waarin zij ook haar dank uitsprak aan de vrijwilligers die dit uiteindelijk allemaal hebben gerealiseerd.

Wethouder R. Koster, de kernwethouder die De Pollen in zijn portefeuille heeft, was graag bereid gevonden om de onthulling van het informatiebord en de doop van de turfschuit te verrichten. In zijn toespraak schetste Koster het beeld van de tijd waarin turfschuiten werden gebruikt. Het was een hard bestaan en zwaar werk voor de bewoners van De Pollen en omliggende dorpen om turf te steken en te vervoeren. De Bavesbeek en de Schipsloot waren belangrijk voor het vervoer per schip naar de afnemers. De turfschuit is zo een mooi symbool van de historie van De Pollen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Rolling Stones
It's All Over Now
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe