Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Johan Oordt kandidaat voor Staten Overijssel & Couzijn Bos opnieuw voor Vechtstromen

Op 15 maart 2023 zijn de Waterschapsverkiezingen samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

TWENTERAND – De Algemene Ledenvergaderingen van CDA-Overijssel en CDA-Drenthe hebben de kandidatenlijsten vastgesteld voor de Provinciale Staten Overijssel en Waterschap Vechtstromen. CDA-Twenterand ondersteunt de kandidatuur van Johan Oordt uit Den Ham voor de Provinciale Staten van Overijssel en de herverkiezing van Couzijn Bos uit Vriezenveen voor het Algemeen Bestuur (AB) van het Waterschap Vechtstromen. Johan Oordt staat op plek 8 en Couzijn Bos op plek 4 van de CDA-kandidatenlijsten

Johan Oordt is werkzaam bij Delta Fiber Netwerk en was eerder actief als raadslid, wethouder en locoburgemeester in Twenterand. Momenteel is hij voorzitter van het Hammer Ondernemers Collectief (HOC) en voorzitter bij het 4 mei comité van Den Ham. Ook is hij betrokken bij de organisatie van ouderenreizen in Den Ham.
Als Statenlid wil Johan graag meewerken aan oplossingen voor Overijsselse problemen, zoals de schadeafhandeling van het kanaal Almelo-De Haandrik. Eerlijk perspectief voor boeren, aandacht voor starters- en seniorenwoningen en veiligheid op wegen zijn voor Johan belangrijke speerpunten.

Couzijn Bos is zittend Algemeen Bestuurslid van Waterschap Vechtstromen en werkzaam in het agrarisch bedrijfsleven als Business Development Manager Ruminants West Europa. Eerder was hij binnen diverse CDA- gelederen actief en raadslid voor de regio Twente. Kerkelijk is hij vooral actief binnen de Gemeenschap Grote Kerk en de Algemene Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Vriezenveen. Daarnaast was hij de afgelopen jaren voorzitter van het vrijwilligersproject Stichting Christelijk Boekenhuis de Akker. Als vrijwilliger is hij ledenraadslid voor het Nederlands BijbelGenootschap en mede coördinator voor het Leger des Heils in Twenterand.

Op 15 maart 2023 zijn de Waterschapsverkiezingen samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Het waterschap Vechtstromen zorgt voor beheer, beschikbaarheid en bescherming van voldoende, schoon en veilig water in het stroomgebied van de Regge, de Dinkel en de Vecht. Het AB bestaat uit vrij gekozen leden en uit afgevaardigde vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de agrarische sector en van natuurorganisaties. Provinciale Staten van Overijssel controleren het provinciebestuur en zijn vooral belangrijk voor de ruimtelijke en economische invulling van Overijssel.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Lucas en Gea
Heb Je Mij Niet Meer Nod...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe